13 лица, сред които пилот, IT специалисти, мотокарист, общ работник,

...
13 лица, сред които пилот, IT специалисти, мотокарист, общ работник,
Коментари Харесай

За детското порно са арестувани 13 – от пилот и IT специалист до общ работник

13 лица, измежду които водач, IT експерти, мотокарист, общ служащ, притежател на състезателен магазин, оценител на недвижими парцели са били арестувани в границите на огромната акция против разпространяването на детско порно. В акцията са взели участие 30 следователи, 30 чиновници на ГДБОП и 60 от жандармерия. Претърсени са 20 адреса по едно и също време в 7 часа тази заран, конфискувани са телефони, външни харддискове и други носители.

„ Профилът на арестуваните е на мъже сред 30 и 40 годишна възраст,  само че има и 60 година Около половината са фамилни с деца.  Повече са с положителни финансови благоприятни условия. Намери са видеа и фотоси, съдържащи брутални подиуми на полово принуждение с деца сред 2 и 10 години от Тайланд, Виетнам, Филипини, Индонезия. Проверя се дали няма деца от България ”, сподели Борислав Сарафов, шеф на националното разследване. По думите му елементарно тези хора минават от виртуалния свят в действителния живот. 

„ Няма какво да кажа за тези фрагменти, тъй като този, който ги види, ще би трябвало да си измие очите ”, сподели Сарафов и добави, че тези хора, би трябвало да се изолират от обществото. 

Санкцията за това закононарушение е до 6 години затвор, както и парична санкция. 

„ Нашето законодателство е остаряло и ние разполагаме с несъответстващи санкции и за жалост този случай е тъкмо подобен ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Доста чест тези присъди минават в условни и тези хора още веднъж са измежду нас. Смятате ли всички вие, като майки и татковци, че тези санкции са съответни за тези гадни дейности по отношение на нашето най-ценно нещо в живота ни, нашите деца ”, добави Милева и даде образец с няколко такива случаи.

„ Родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато те сърфират в интернет. За страдание педофилите са много изобретателни и могат доста елементарно да се възползват от чистата детска душа и да ги трансфорат в обект на тяхното незаконно полово схващане ”, съобщи още Сийка Милева.

„ Никой да не си мисли, че е неизвестен. Стои зад компютъра, щрака и си прави нещо, забавлява се по своя си метод, със своето извратено схващане и си мисли, че е неизвестен. Не, не сте анонимни и в случай че сме пропуснали някой, да знае, че ще дойдем и за него ”, предизвести Сарафов, обръщайки се към причинителите на сходни закононарушения. Акцията e предписание на основния прокурор Иван Гешев и в нея вземат участие голям брой прокурори и следователи от Националната следствена работа.

„ Не са употребени данни от непознати служби. Две от лицата са споделели порнография покрай дом за лица, лишени от родителки грижи. Едно от лицата безочливо бе оставил компютъра си, до момента в който е бил на работа. Ние работим с инструментариум от предишния век от 1970 година. Утре или в  неделя ще стане ясно за ограниченията на арестуваните ”.

Повече подиуми са били заснемани от там, откъдето са децата. Арестуваните не са се познавали. Техниката им е конфискувана.

Акцията e по предписание на основния прокурор Иван Гешев, с присъединяване на прокурори и следователи от Националната следствена работа.

Гешев благодари на следователите от Национална следствена служба и прокурорите от цялата страна и Министерство на вътрешните работи, които са защитили българските деца.

Реалната правна промяна, по думите му, е тъкмо това - да бъдат увеличени наказванията за разпространяване на нецензурен материали, които сега са смешни.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР