13 кандидати са окончателно одобрени за позициите на нови икономически

...
13 кандидати са окончателно одобрени за позициите на нови икономически
Коментари Харесай

13 български служби по икономическите въпроси са с нови представители след конкурс

13 претенденти са дефинитивно утвърдени за позициите на нови стопански представители в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на България, оповестена от Министерството на стопанската система и промишлеността. Подадените заявки са били над 180, а състезанията се организираха в три посоки – “Европейски страни ”; “Страни от Оперативно-наблюдателно дело ”; и “Азия, Африка, Америка и Австралия ”. Процедурата по асортимент бе оповестена от икономическото министерство за 23 свободни позиции в 21 страни през октомври 2023 година, като претендентите трябваше да преминат през няколко стадия на оценка, прецизират от икономическото министерство.

За първи път в оценяващата комисия, с която кандидатите събеседваха на финалния стадий, беше обезпечено присъединяване на представители на Министерството на външните работи, на национално показаните работодателски организации, на специалисти от научните среди, на просветителните институции и на неправителствените организации.

На последното събеседване доближиха 28 претенденти за 18 дестинации. След събеседването с членовете на Комисията по асортимент сполучливо показали се бяха претендентите за 13 дестинации: Казахстан, гр. Алмати; Германия, гр. Берлин; Португалия, гр. Лисабон; Чехия, гр. Прага; Швейцария, гр. Берн; Алжир, гр. Алжир; Индонезия, гр. Джакарта; Йордания, гр. Аман; Катар, гр. Доха; Обединени арабски емирство, гр. Дубай; Съединени американски щати – гр. Вашингтон, гр. Чикаго и гр. Лос Анджелис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР