13-и и 14-и юли ще са двата най-топли дни през

...
13-и и 14-и юли ще са двата най-топли дни през
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева: Хладно лято би било по-необичайно от температура 40°C

" 13-и и 14-и юли ще са двата най-топли дни през тази седмица. Това не значи, че ще са най-топлите за лятото. Лятото при нас е обикновено да има такива високи температури. И в предишното е имало такива високи температури през лятото. Ако е хладно лятото, ще е по-необичайно, в сравнение с да имаме температура 40 градуса. "

Това изясни пред БНР метеорологът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Абсолютният екстремум за нашата страна - 45,2 градуса, са измерени в Садово преди повече от век. През идното лято обаче няма изгледи да бъдат достигнати сходни стойности, посочи тя.

Най-високите дневни температури се реализират към и сред 16 и 18 часа, откакто продължителното слънчево греене е нагряло земната повърхнина, уточни още Стойчева.

В горещите дни по Черноморието температурите ще остават по-ниски, само че поради високата мокрота също ще бъдат мъчно търпими, добави тя.

Следващата седмица в равнинната част от страната температурите ще доближават и надвишават 40 градуса. Има възможност и за така наречен сухи гръмотевици – без изваляване, предвижда Анастасия Стойчева.

По думите на метеоролога идната зима се обрисува с повече превалявания и то от сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР