13 града по света се очаква да изпитат повишения на

...
13 града по света се очаква да изпитат повишения на
Коментари Харесай

13 града ги грози над 2 градуса увеличение на температурите през 2020-те

13 града по света се чака да изпитат покачвания на температурите , които биха могли да надвишат 2 градуса по Целзий през идващото десетилетие . Това предизвестява нов отчет, представен от " Ройтерс ".

Белгийският град Льовен е изправен пред най-голямото евентуално нарастване на температурите измежду 100 града, които са включени в отчет на изследователска група от Колумбийския университет.

" Всичко това е доста обезпокоително ", акцентира Уилям Солецки, един от създателите на отчета.

Сред градовете, които биха могли да изпитат най-големите нараствания на температурите през 2020-те години, са Женева в Швейцария (2,5 градуса), Шенжен в Китай (2,3 градуса) и Цукуба в Япония (2,3 градуса), демонстрира изследването.

Всички прогнози включват също по този начин и долна граница. Например, температурите в Льовен биха могли да се усилят минимум с 1,1 градуса.

Новите данни дават " главно познание " за градовете, които са в челните редици на напъните за ограничение на последствията от световното стопляне, разяснява Синтия Розенцвайг, създател на отчета и откривател в НАСА.

Новите констатации идват директно след проектодоклада на Организация на обединените нации, който към този момент провокира паника с прогнозите, че увеличението на международната температура е на път да надвиши задачата от 1,5 градуса по Целзий, включена в Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне.

Освен това специалистите настояват, че бурите, наводненията и други рискови метеорологични феномени, свързани с изменението на климата, удрят градовете доста по-тежко, в сравнение с предвидиха учените.

Учените предизвестяват, че градовете би трябвало да разработят проекти за намаляване на последствията от климатичните промени.

Планирането е изключително значимо поради възходящия напън от страна на урбанизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР