13-годишното момче, пребито от свой връстник, е изписано от болницата

...
13-годишното момче, пребито от свой връстник, е изписано от болницата
Коментари Харесай

7 дни по-късно: Изписаха от Пирогов пребитото от връстник момче

13-годишното момче, пребито от собствен връстник, е изписано от болничното заведение и към този момент си е у дома. Това заяви за " Фокус " представителят на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " Мария Пойразова.   

Първоначално пострадалият тийнейджър беше на реанимационно лекуване в продължение на три дни, след това преведен в поделение и след това изписан от Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина. 

На 20 март стана ясно, че 13-годишно дете е с заплаха за живота в Детска реанимация на болница " Пирогов " след побой от съученик по време на междучасие. Първоначално пребитото дете е било в схващане, само че няколко часа по-късно, когато се прибрало у дома, се е почувствало зле, прецизираха от Столична дирекция на вътрешните работи за " Фокус " тогава. Пострадалият тинейджър беше с коремна контузия и с заплаха за живота. 

Още същата вечер е издирен и арестуван 14-годишният юноша, а Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност нападателя.

Обвинителен акт против него е на съображение член 386, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс, съгласно който до 3 години затвор грозят 14-годишния, вкарал съученика си в реанимация . Наблюдаващият прокурор наложи на обвинения мярка за неотклонение " контрол на контрольор детска педагогическа стая ". 

" Стигнахме до извода, че ученикът, ритнал потърпевшото момче, няма моралното право да продължи да учи при нас ", призна шефът на 143 ОУ " Георги Бенковски " Ирена Дойчинова и изключи нападателния възпитаник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР