13-годишно момиче от Лом роди второ дете, а бащата е

...
13-годишно момиче от Лом роди второ дете, а бащата е
Коментари Харесай

13-годишна роди второ дете, бащата влиза в затвор

13-годишно момиче от Лом роди второ дете, а бащата е наказан на затвор, излиза наяве от решение на Ломския областен съд. Присъдата е постановена през октомври месец предходната година, влезнала е в действие през ноември, само че бе оповестена през януари.
Малолетната с букви Р.С.В била отглеждана от майка си и съжителстващия с нея мъж. Освен нея майката има още седем деца. На 12-годишна възраст момичето е родило за първи път като на детето „ била предоставена протекция в фамилна среда, посредством настаняването му в фамилията на бабата по майчина линия “, се сочи в правосъдното дело.
В началото на 2017-та мъж с букви Р.Й.А. почнал работа в погребална организация „ Феникс “ в град Лом. Негов сътрудник там бил бащата на малолетното момиче. Между двамата се открили положителни връзки и младежът живял известно време в дома на сътрудника си. По същото време се срещнал и с щерка му, тогава на 13 години.
През месеците февруари-март 2017-та връзките им станали интимни. Момичето напуснало дома на майка си и отишла да живее при бащата, където бил и младежът.
Забременяло за повторно и на първи ноември същата година родило второто си дете. Междувременно, недочакал рожбата си, през юли месец младежът отпътувал за Чехия да си търси работа.
На момичето е правена съдебно-психологична експертиза – диагностика на интелекта по Рейвън (за деца). Установено било, че са му налични решения със междинен и невисок сан на трудност, в множеството житейски обстановки реагирало наивно и незряло, мъчно планувало последствията от постъпките си, недооценявало обстоятелството, че на 14- годишна възраст към този момент има две деца.
А пред съда бащата се признал за отговорен. Казал, че не знаел същинската възраст на момичето. Знаел, че ходела на учебно заведение, само че не и в кой клас. Изразил подготвеност да поеме отговорност за детето и майката, а с бащата на момичето още си бил другари.
В последна сметка присъдата му е шест месеца отнемане от независимост, която да бъде изтърпяна при първичен общ режим. А повода – че се е съвокупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст.
Съдът отчел като смекчаващи условия направените признания, изразеното разкайване, тежкото обществено състояние, желанието да поеме отговорност за бъдещето на роденото дете. От материалите поделото излиза наяве, че по-рано той има още четири присъди за обири. Лежал е и в пандиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР