13-годишно момче от Добринище изпадна в несвяст след препиване.Иницидентът станал

...
13-годишно момче от Добринище изпадна в несвяст след препиване.Иницидентът станал
Коментари Харесай

13-годишно момче си глътна езика след препиване с бира в Добринище

13-годишно момче от Добринище изпадна в несвяст след препиване.

Иницидентът станал към 20:30 ч. в градския парк, където било много оживено, оповестява Група младежи пили бира, само че наподобява прекалили с количеството и едно от тях се строполило на земята. Приятелите му го вдигнали на ръце и го понесли. Възрастен мъж ги забелязал и се насочил към тях. Оказало се, че момчето си е глътнало езика.

Мъжът реагирал стремително, бръкнал в устата на момчето и съумял да извади езика му. През това време се намесили и други хора, измежду които и една здравна сестра, която била в парка с внучето си. Извикан е екип на Спешен център и момчето е откарано с кола за спешна помощ в болница. Мъжът, който пръв се е притекъл на помощ, бил бащата на кмета на Добринище Петър Галчев.

Ето какво описа за „ Струма “ кметът: „ Баща ми просто бил излязъл на открито да изпуши една цигара, когато видял по какъв начин децата носят техния другар. Момчето било несъответстващо, на границата… Добре че татко ми се е намесил в точния момент, знаел е по какъв начин да реагира и детето е пристигнало на себе си, проговорило е. Помогнали са и други хора в парка. В екипа на Спешен център е била лекарката от Добринище доктор Тютюнджиева. Момчето е откарано до болничното заведение, родителите са били навреме известени. Другите деца описаха, че са купили бирата от хранителен магазин. Недопустимо е да се продава алкохол и цигари на малолетни. Всички имаме деца и на никого не поисквам да преживее такова нещо. Това момче можеше замалко да си отиде… “, разяснява кметът на Добринище Петър Галчев.

За случая е осведомена и полицията. На шефа на хранителния магазин е формиран акт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР