13 години затвор бе присъдата, дадена от Окръжен съд Стара

...
13 години затвор бе присъдата, дадена от Окръжен съд Стара
Коментари Харесай

13 години затвор за убиеца на Стамбето, съдът смени обвинението в посления момент

13 години затвор бе присъдата, дадена от Окръжен съд Стара Загора на Владимир Василев, обвиняем за убийството на Станимир Иванов -Стамбето. На 24 март 2021 година Станимир Иванов, който е с дебело престъпно досие, бе  убит с два патрона в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. " Цар Симеон Велики " 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. Той се занимавал с настоящата активност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, дружно с шефката на къщите - Десислава, с която живеели на фамилни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в постройката. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за погубен мъж на въпросния адрес. Когато служителите на реда отишли на място, Владимир  предал оръжието си и декларирал, че той е прострелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си престъпно досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е намерено у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож, който обаче не е употребявал.
Прочетете още
Записи от охранителните камери сега на убийството обаче няма. Според показанията на водача на началника самият той ги е изключил по разпореждане на Владимир същия ден, към 17. 00 ч.  

Познати на извършителя  и жертвата са безапелационни, че в тази ситуация няма по какъв начин да става дума за самоотбрана. Владимир не за първи път проявявал обществено експанзия.

Обвинението, импортирано от прокуратурата в Стара Загора бе по член 116 за преднамерено ликвидиране. 

По делото бяха направени няколко психиатрични експертизи, като заключенията на специалистите бяха, че Василев не е работил в положение на афект. В деня на изговаряне на присъдата обаче правосъдния състав призна Василев за почтен по член 116 и за отговорен по член 115 - т.е за непредумишлено ликвидиране. 

Какво е трансформирало мнението им по време на правосъдното дирене,вероятно ще стане ясно, откакто излязат претекстовете към присъдата. 

Близките на Станимир Иванов са потресени от внезапния поврат на делото, защото са безапелационни, че Владимир е извикал Стамбето в офиса си за да го убие. Те ще апелират на по-горна инстанция. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР