13 година България не е била представена на форума в

...
13 година България не е била представена на форума в
Коментари Харесай

Македонци казвали в Давос: Добре, че е Бойко Борисов

13 година България не е била показана на форума в Давос. След Симеон Сакскобурготски страната ни не е канена и не е имала достъп. Това е неповторима опция и оценка за страната и за това къде се намираме. Това сподели министърът за българското председателство Лиляна Павлова за присъединяване на България на Световния стопански конгрес в Давос по БиТиВи.

„ Преди 2 години главната тематика в Давос беше Америка. Миналата година беше Китай. Тази година е Европа, осъзнавайки нуждата от това да е мощен участник в международния ред ", уточни тя. „ Това е главният фокус на напъните ни и на премиера Бойко Борисов - разглеждайки Европа в Давос имаше и специфичен панел за Западните Балкани ", изясни Лиляна Павлова.

„ Най-голямото ми задоволство беше, че страните от Западните Балкани, като Македония, с която към този момент имаме изключителни връзки, споделиха „ Добре, че е Бойко Борисов. Историческият миг за Балканите е сега ". Това беше оценката им, споделена с всички водачи, и дава подтик ", разяснява министърът.

„ Важно е на срещата на върха на 17 май да успеем да съберем всички водачи и да успеем да подпишем декларация от София, която да е явен и мощен политически сигнал, че това ще остане дълготраен приоритет на Европа ", съобщи Лиляна Павлова. „ Първата стъпка е политическото единодушие. Втората е определянето на значими стратегически обекти, които да могат да се осъществят в страните от Балканите още от идната година ", сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР