13 души загинаха при автобусна катастрофа в Македония Ден на

...
13 души загинаха при автобусна катастрофа в Македония Ден на
Коментари Харесай

Кошмар! Син на политик сред жертвите на автобуса-ковчег

13 души починаха при автобусна злополука в Македония Ден на печал в Македония, жертвите станаха 14

Общо 14 души са починали, седем от които на място, в тежка злополука, която се случи през вчерашния ден на пътя Скопие - Тетово край Карпалак, заяви министърът на опазването на здравето Венко Филипче, пишат скопските издания, представени от Българска телеграфна агенция.

Над 20 души са признати в болница, някои от които са в доста тежко положение. Правителството разгласи два дни на печал в страната.

Вестник " Слободен щемпел " оповестява, че в злополуката е умрял наследник на депутата от СДСМ Благойче Търпевски.

Вестник " Вечер " оповестява, че злополуката се е случила през вчерашния ден следобяд, когато рейс на компанията " Дурмо турс " с гостиварска регистрация минал през мантинелата в насрещното придвижване, след което изхвърчал от пътя и се преобърнал покрай село Ласкарци. Автобусът се движел по пътя Скопие - Тетово. Шофьорът на рейса е приет в болница. За определяне на аргументите за случая, държавният прокурор ще издаде разпореждане за аутопсия на умрелите лица и за ексклузивен механически обзор на рейса, оповестяват изданията.

От македонското държавно управление осведомиха, че министър председателят Зоран Заев ще посети през днешния ден ранените, които се намират в болница. В Института за правосъдна медицина се разпознават лицата, които са умряли в тежката пътна злополука. В болничното заведение " 8 септември " трима души са умряли след несполучлива реанимация, пишат изданията. В община Гостивар е разгласен тридневен печал, защото починалите са от този град. В рейса са пътували 50 души, потърпевши са 32 души, от които 14 са умряли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР