13 души за последните три седмици са паднали в ледените

...
13 души за последните три седмици са паднали в ледените
Коментари Харесай

13 души за месец са паднали в Гребния канал на Пловдив

13 души за последните три седмици са паднали в ледените води на Гребния канал в Пловдив, сигнализира шефът на Общинско дружество " Общинска защита " инж. Димитър Пашалев, представен от Trafficnews.

Последният случай е от преди четири дни, когато млад мъж и майка му по знамение бяха избавени, откакто в опит да спасят кучето си, се подхлъзнаха и паднаха във водите.

 Откриха мъртвец на млад мъж в Гребния канал в Пловдив Виж още

По думите на Пашалев би трябвало да се изостри вниманието на житeлите и гостите на града, с цел да бъдат по-внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Той прикани хората да не си вършат рискови селфита на ръба на така наречен чаша на водното оборудване, нито да се разхождат в рискова непосредственост до водата.

При случаите от последния месец всички потърпевши са се разминали единствено с леко измръзване и нерешителност. Те са били избавени с помощта на бързата интервенция на общинска защита или притекли се на помощ жители.

Повечето произшествия са сходни и нормално предшестват падение.

Един от скорошните произшествия е от 18 декември, когато две сестри близначки паднали във водата и, за благополучие, са били избавени от чиновници на Оперативна програма " Общинска защита ".

По-рано три случая е имало единствено за ден - на 15 декември. Към 15 часа жена е паднала във водата, само че бързо и сполучливо извадена от брачна половинка ѝ. Половин час по-късно юноша паднал във водата на 750-тия метър на Гребния канали. Бил е изваден от защитата.

Към 16:30 ч. същия ден трима студенти са се разхождали, когато единият се подхлъзнал и паднал в Гребния канал. Бил е избавен, с помощта на бързата интервенция на приятелите си и дежурния охранител.

Затова и от Оперативна програма " Общинска защита " приканват в региона разходките да са с нараснало внимание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР