13 души са загинали на място, а двама на път

...
13 души са загинали на място, а двама на път
Коментари Харесай

Четири болници поемат ранените от инцидента край Своге

13 души са починали на място, а двама на път към лечебните заведения. Това удостовери на брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев във връзка тежкия случай с рейс край Своге.
 

„ 27 са ранените в друга степен. Те пътуват към четири лечебни заведения, в които сме основали цялостна организация. Това са „ Пирогов “, ВМА, „ Св. Анна “ и УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “, разясни той. „ И дневните, и нощните екипи работят. Целият медицински развой е проведен с инсталация, техника и личен състав “, увери още Ананиев и добави, че от кръвния център са обезпечили кръв от всички групи.
 
Министърът изрази съболезнования за нещастието. " Искам да изразя напълно човешки и сърдечно моите съболезнования към околните и приятелите на починалите ", съобщи той.
 

Пътното произшествие е било извънредно тежко, изясни проф. доктор Николай Габровски, началникът на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ". " Има пациенти с засегнати крака и гръден панер, контузии в коремната област. Имаме пациент с фрактура на гръбнака. Тече натоварен диагностичен развой. Поне 24 часа ще бъдат нужни, с цел да имаме по-трайна информация. Всичко сега е динамично, трансформира се безусловно от минута до минута ", заключи той.
 
В отговор на журналистически въпрос Кирил Ананиев посочи, че няма информация измежду починалите и потърпевшите да има деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР