13.2 млн. лв. трябва да върнат партиите от сегашния парламент,

...
13.2 млн. лв. трябва да върнат партиите от сегашния парламент,
Коментари Харесай

13.2 млн. лв надвзети субсидии трябва да върнат партиите

13.2 млн. лева би трябвало да върнат партиите от настоящия парламент, а тези от предходния – малко над 1.270 млн. лева Първоначално се очакваше сумата да е по-голяма - 18.6 млн. лева
Парите ще се удържат от идващите траншове на дотациите им и не е закрепено, че това би трябвало да се случи до края на годината, прецизират от Министерство на финансите, представени от bTV.
Тези, които не получават към този момент пари от страната, ще би трябвало непринудено да ги внесат в хазната. За несъществуващите към този момент партии и обединения въпросът за издължаването стои открит.
По-рано през днешния ден депутатите гласоподаваха ремонти в закона, съгласно които раздадените дотации ще се преизчислят по отношение на действителните гласове, получени от всяка партия или коалиция. 
Въпреки че дотациите се разпределят по този метод от 2001 година, ще се връщат надвзети дотации единствено от 2016 година насам, защото отминалостта за по-рано раздадените е изтекла.
Сутринта стана ясно, че държавното управление на Бойко Борисов ще предложи партийната дотация да бъде понижена драстично от 11 лв. - до 1 лев на получен глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР