129-ият в света босненец Мирза Башич победи Стан Вавринка с

...
129-ият в света босненец Мирза Башич победи Стан Вавринка с
Коментари Харесай

Босненец шокира големия Стан, изхвърли го на 1/2-финалите на DIEMA XTRA Sofia Open

129-ият в света босненец Мирза Башич победи Стан Вавринка с 2:0 сета /7:6 (6), 6:4/ на полуфиналите на шампионата DIEMA XTRA Sofia Open и се класира за финала.

В мача за първата си огромна купа Башич ще се изправи против румънеца Мариус Копил в неделя, 11-и февруари от 17 часа в "Арена Армеец ".

Вавринка не бе на равнището, което сподели в първите си два мача и позволи неточности, които му костваха успеха.

Мирза Башич завоюва първия сет против Стан Вавринка със 7:6 (6) във втория полуфинал на шампионата DIEMA XTRA Sofia Open. Двамата изиграха оспорван първи сет като Башич показва постоянен сервис, с който затрудняваше поставения под номер 1 в схемата швейцарец. До 6:6 гейма сетът мина без пробиви, противниците печелеха подаванията си, като и Башич, и Вавринка имаха по една опция за пробив при започване на частта, само че не съумяха да се възползват.

В тайбрека 15-ият в света Вавринка поведе с 4:1, само че босненецът изравни и с помощта на двойна неточност на Стан. Мирза Башич поведе с 6:5, последва равнене, само че след нова двойна неточност на Вавринка, Башич отново излезе напред при 7:6 точки. На собствен сервис 26-годишният босненец бе решителен и с 8:6 точки завоюва тайбрека, а с това и първия сет със 7:6 гейма.

Във втория сет Мирза Башич остана постоянен, макар че позволи пробив при 2:2 гейма. Вавринка проби противника си и поведе с 3:2, след което затвърди пробива за 4:2.

Башич обаче не се съобщи и при 3:4 в осмия гейм стигна до точка за пробив, от която се възползва и изравни за 4:4.

Босненецът продължи да сервира чудесно, поведе с 5:4 и съумя при сервис на Стан Вавринка да го пробие за повторно и по този начин да завоюва сета с 6:4, затваряйки мача с 2:0 сета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР