129 деца чакат за осиновяване във Врачанско. За юни в

...
129 деца чакат за осиновяване във Врачанско. За юни в
Коментари Харесай

Още четири деца от Врачанско чакат за нов дом

129 деца чакат за осиновяване във Врачанско. За юни в регистъра на обществената работа са вписани нови четири изоставени хлапета, научи BulNews.bg. Мрачната наклонност за понижаване на осиновяванията се затвърждава поради обстоятелството, че повече от половината чакащи новите си фамилии деца, са с увреждания. Едва 65 са здравите деца, само че множеството са от ромски генезис.
Четирите изоставени хлапета през юни са на възраст от 1 години и 3 месеца до 12 години и са здрави. Общо 26 фамилии от региона са декларирали желание да осиновят дете. Нови претенденти през последния месец обаче няма.
Добрата вест е, че през юни има четири национални осиновявания благодарение на районна дирекция „ Социално подкрепяне “ във Враца и четири интернационалните осиновявания. За месеца са извършени 4 съвещания на съвета по осиновяване, като е несъмнено едно уместно семейство за осиновители.
106 са децата, настанени в приемни фамилии в областа. 99 пък са вписаните приемни фамилии, като единствено в 89 от тях има настанени деца. За интервала са заличени две приемни фамилии, споделиха от обществената институция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР