129 300 бюлетини пристигнаха за предстоящите парламентарни избори на 2-ри

...
129 300 бюлетини пристигнаха за предстоящите парламентарни избори на 2-ри
Коментари Харесай

Бюлетините за предстоящия вот пристигнаха в област Кюстендил

129 300 бюлетини дойдоха за идните парламентарни избори на 2-ри октомври в област Кюстендил. Те бяха доставени до постройката на Областна администрация, откъдето ще бъдат разпределени в границите на днешния ден, а на следващия ден ще бъдат предоставени на общинските управления, с цел да могат те да ги приготвят и да ги предадат на секционните изборни комисии.

Бюлетините бяха посрещнати от регионалния шеф инж. Александър Пандурски, неговия заместител Валентина Караганова, представители на РИК - Кюстендил, органите на Министерство на вътрешните работи и чиновници на Областна администрация.

Инж. Александър Пандурски изясни, че 285 е броят на секциите, като има две нови – една в пандиза в Бобов дол, а другата в приюта. 110 са секциите, които ще работят единствено с хартиени бюлетини, 170 са секциите с машини.

„ Машините ще дойдат в петък, като тогава ще съберем и демоверсиите, които в този момент са в Общините и ще ги върнем на компанията. В събота, по специфични лъчове, ще бъдат разпределени съответните машини, дружно с материалите в общините. Вчера се организира среща със секретарите и силовите структури, към този момент подготовката за изборите върви обикновено и умерено. Хората са готови, обърнахме внимание, на първо място на проблемите по образованието на секционните изборни комисии. На места има нови ръководители и секретари, които за първи път ще вземат участие в изборния развой и обръщаме съществено внимание на тяхната подготовка. Ако те знаят нещата и четат документите, всичко ще мине напълно обикновено и умерено “, посочи още инж. Пандурски.

Създадена е също по този начин организация по предаването на протоколите, като ще има добра съгласуваност сред органите на реда и деветте общини в област Кюстендил.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР