128 полицейски служители ще охраняват районите на училищата във Варна

...
128 полицейски служители ще охраняват районите на училищата във Варна
Коментари Харесай

128 полицаи ще охраняват районите на училищата във Варна на 15 септември | Проведени са и срещи с частни охранителни фирми

128 полицейски чиновници ще охраняват регионите на учебните заведения във Варна на 15 септември. Това сподели началникът на бранш " Охранителна полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Димитър Луков, съобщи кореспондент на Moreto.net.

За откриването на образователната година чиновници на " Охранителна полиция " са направили инспекции в учебните заведения и регионите към тях.

Изпратени са 87 сигнални писма от всички районни ръководства във връзка установени нередности. За Варна са главно свързани с потребност от освежаване на пешеходни пътеки и маркировка, проблеми с уличното осветяване или сградния фонд .

Проведени са срещи с частни охранителни компании, като са им дадени насоки за работа.

При осъществените инспекции преди старта на образователната година в региона на някои образователни заведения са открити изчезнали детайли от защитните парапети по тротоарите .

По отношение на пешеходните пътеки, които се нуждаят от освежаване, ще бъде направена повторна инспекция след 15 септември. Това сподели началникът на бранш " Пътна полиция " Петко Камбуров.

Изпратено е писмо до РУО във връзка водачите, които реализират транспорт на деца до дребните обитаеми места. Предстои всички да бъдат тествани. В рамките на септември ще бъдат инспектирани и учебните рейсове.

В интервала от 16 до 22 септември следва седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност.

През предходната образователна година няма тежки пътни произшествия с възпитаници. Най-често произшествията се случват в региона на образователните заведения, сподели Камбуров.

Съветва родителите да се погрижат да се приготви авансово безвреден маршрут за напредване на детето от у дома до учебното заведение. Освен това е значимо в тъмните часове на денонощието да се носят светлоотразителни детайли по облеклата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР