128 900 души е броят на избирателите, които имат право

...
128 900 души е броят на избирателите, които имат право
Коментари Харесай

128 900 души гласуват в 284 секции в областта

128 900 души е броят на гласоподавателите, които имат право на глас през днешния ден,информират от РИК Кюстендил.66 300 са в община Кюстендил, 40 000 в Дупница.

284 е броят на изборните секции в област Кюстендил, като има две нови – една в пандиза в Бобов дол, а другата в приюта в Бобов дол и една секция, тази в ареста в Кюстендил е закрита. 110 са секциите, които ще работят единствено с хартиени бюлетини, 170 са секциите с машини, в една секция,№31, която е във Второ главно учебно заведение има две машини.5 са обособените преносими секции.

Председателят на РИК Кюстендил Венцеслав Механджийски разяснява организацията по предаването на протоколите в РИК като съобщи,че с общините е конкретизиран методът по който ще идват представителите на секциите по графика избран на предходните избори.

„ Планът на деяние в нощта на вота също е явен. Графикът е както предишният път, общините са удовлетворени от направената организация и щом нещо работи, то ще остане да си работи.В нощта на изборите представител на регионална администрация ще координира връзката на РИК с общините, при освобождение на комисия на дадена община ще се вика идната и ще се съобрази времето й за идване до Кюстендил. Целта е да няма скупчване на хора ”, съобщи ръководителят на РИК Кюстендил Венцеслав Механджийски

„ Създадена е организация по предаването на протоколите, като ще има добра съгласуваност сред органите на реда и деветте общини в област Кюстендил ”, съобщи регионалният шеф на Кюстендил, инж. Александър Пандурски.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР