126 безработни лица от област Видин ще бъдат включени в

...
126 безработни лица от област Видин ще бъдат включени в
Коментари Харесай

Каква работа ще си намерят безработните във Видин в условия на COVID-19?

126 безработни лица от област Видин ще бъдат включени в Регионалната стратегия за претовареност на региона за 2020 година Това стана ясно на провелото се през днешния ден съвещание на Комисията по претовареност към Областния съвет за развиване, оповестиха от Областната администрация.

В началото на срещата, заместник-председателят на комисията Лъчезар Попиванов посочи, че средствата за област Видин, които са обезпечени от държавния бюджет за работна заплата на наетите лица, са в размер на 333 465,00 лева, а разпределението им по общини е направено по методика, утвърдена от членовете на Комисията по заетостта към ОСР на 91-вото съвещание.

Община Видин ще обезпечи работа на 24 безработни лица, Белоградчик – на 9, а в Димово ще стартират работа 11 лица. В община Ружинци ще бъдат наети 22 лица на 4-часов работен ден. По 8 лица ще бъдат наети в общините Брегово и Кула. В Чупрене ще бъдат назначени 10 лица - 8 от тях на 4-часов работен ден, в Грамада - 7, в Ново село – 3, в Бойница - 2, в Макреш – 12 лица на 4-часов работен ден. За Областна администрация Видин са утвърдени 10 места.

През актуалната година със средствата ще се финансира обезпечаването на субсидирана претовареност за не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца, като срокът за осъществяване на програмата е до 11.12.2020 година Целта на Регионалните стратегии за претовареност за 2020 година е обезпечаване на претовареност и обществена интеграция на безработните, което ще спомогне за понижаване на безработицата, повишение качеството на работната мощ и превъзмогване на отрицателните трендове на пазара на труда.

В 15 области на страната безработицата е над 10%

В програмата ще бъдат включени безработни лица от следните целеви групи:

- Безработни младежи до 29 година с подгрупа до 25г. младежи, които нито се образоват, нито са заети;
- безработни над 50-годишна възраст;
- безработни с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална подготовка и дефицит на основни компетентности в това число безработни с ниско обучение (включително от ромски произход);
- хора с увреждания;
- дълготрайно безработни лица;
- лица отвън работната мощ, искащи да работят в това число обезкуражени лица.

Проектът на Регионалната стратегия за претовареност на област Видин за 2020г. е създаден от краткотрайна комисия, образувана със заповед на Областния шеф и на днешното съвещание бе показан и утвърден от членовете на Комисията по заетостта към Областния съвет за развиване.
Одобрената Регионална стратегия за претовареност на област Видин 2020г. ще бъде изпратена за одобряване от министъра на труда и обществената политика при започване на идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР