124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или

...
124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или
Коментари Харесай

Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци в града и част от малките населени места

124 нови контейнера, предопределени за разделно събиране на биоразградими и/или зелени боклуци, се слагат на разнообразни места в града и част от дребните обитаеми места на територията на община Благоевград.

Съоръженията са вид „ бобър “ и са с съдържимост 1,1 куб. м.

Обхванати са региони към паркове, детски и образователни заведения, публични здания, региони с ниско застрояване и други

Основната цел е посредством контейнерите и тяхното потребление да бъде понижено количеството депонирани битови боклуци посредством обезпечаване на спомагателен потенциал за разделно събиране и преработване.

Кратността на обслужване ще става един път в седмицата, което подсигурява регулярното и навременно разчистване на контейнерите и поддържане на положителния естетически тип на площадките, на които са ситуирани.

Контейнерите сe слагат във връзка със пускане на план „ Композираща апаратура за разделно събирани биоразградими и/или зелени боклуци от общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “.

Община Благоевград моли жителите да употребяват съдовете единствено по предопределение и в тях да не се изхвърля разбъркан битов боклук!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР