123456 © Надежда Чипева 123456 © Надежда Чипева 123456 МЕТРОСТАНЦИЯ

...
123456 © Надежда Чипева 123456 © Надежда Чипева 123456 МЕТРОСТАНЦИЯ
Коментари Харесай

Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще е готово след местните избори

123456 © Надежда Чипева 123456 © Надежда Чипева 123456
МЕТРОСТАНЦИЯ БЪЛГАРИЯ

© Надежда Чипева 123456
Метростанция " Булевард България "

© Надежда Чипева 123456
Метростанция " Булевард България "

© Надежда Чипева 123456
Метростанция " Красно село "

© Надежда Чипева Първият стадий на строителството на третия метродиаметър е подготвен и се тества трасето сред станция " Красно село " и идната " Бул. " България ", при кръстовището с бул. " Ив.Гешов ". Новите 18 метровлака са Siemens, които са изцяло автоматизирани.

Очакванията са до края на тази година да бъдат пуснати в употреба първите 8 км от линията. Това заяви в сряда кметът на София Йорданка Фандъкова, откакто ревизира новите метровлакове и тества тренажора за образование на машинисти.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък По стратегия дейностите по другите 4 метростанции с дължина 4 км в кв. " Овча купел " би трябвало да бъдат завършени през първата половина на идната година. Общо 12-те километра от третата линия ще понижат трафика в зоните с до 25% и ще спестят 11 хиляди тона нездравословни излъчвания годишно, предвижда Фандъкова.
През януари бяха отпуснати още 22 млн. лева за пазаруването на още 10 метровлака, които ще обслужват втория и третия стадий от третата метролиния.

Новите преградни стени

Една от особеностите на третата метролиния са преградните стени, сложени за да предотвратяват произшествия. Те се отварят автоматизирано след прекъсването на влака на същото място, на което са вратите, и подсигуряват сигурността на пасажерите. Заради преимуществата им Столичната община е взела решение да поръча построяването на такива и за част от метростанциите от първата линия на метрото, които са най-натоварени, като съгласно изпълнителния шеф на " Метрополитен " АД Стоян Братоев първи с предпазни стени ще са станциите " Опълченска " и " Стадион Васил Левски ".

Техническите преимущества

Новите влакове предават пряк радиосигнал към диспечерския център и това разрешава да се види точното им местонахождение и да се предотврати застъпване с други влакове. Освен това моторите им са асинхронни - при спирачен път или при инерция генерират ток, който влиза в системата на другите влакове, намиращи се сега по трасето. " Това икономисва до 25% сила ", изяснява Братоев.

Друга оптимизация е алуминиевото купе, което е по-леко (тежи с 8 тона по-малко от стоманеното) и също икономисва разноски. Влаковете имат алтернатива за добавка на хардуер и програмен продукт, която разрешава ръководство без ватман, само че още е рано да се каже дали тя ще бъде употребена. " Практиката е да има ръководещо лице във влака, тъй че избираме да има ватман ", споделя Братоев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР