123 млн. лева ще харчи Община Пловдив през 2024 година

...
123 млн. лева ще харчи Община Пловдив през 2024 година
Коментари Харесай

Ремонтират Кукленско шосе за сметка на Рогошко шосе? Община Пловдив харчи 123 млн. лева за обекти

123 млн. лв. ще харчи Община Пловдив през 2024 година през финансовата си стратегия. Както TrafficNews писа бюджетът за тази година е размер на  684 млн. лв., като от тях 384 млн. лв. са делегирани от страната действия – за прехрана на учебни заведения, детски градини, обществени, здравни и други служби. Местните доходи са размер на 300 млн. лв., включително и неусвоените заеми.
Прочетете още

Голяма част от обектите в програмата за поправки са настоящи планове, които стартираха в предходния мандат. В разходната част най-голямата записана сума е за Голямоконарско шосе – 17 млн. лв., като средствата са от държавния бюджет, които са по сметките на Община Пловдив.

В бюджета се виждат още неизплатени средства за „ Модър-Царевец “ и бул. „ Хаджи Димитър “, както и 5 млн. лв. за ул. „ Царевец‘ “, чийто ремонт би трябвало да стартира тази година. Въпросните средства са от 40-милионния заем, който бе теглен от Зико.

Това, което прави усещане е, че за ремонта на бул. „ Кукленско шосе “ са заложени 6 млн. лв.. В предходния мандат някогашният зам.-кмет Пламен Райчев съобщи, че договорът ще бъде преустановен, само че видно кметът Костадин Димитров счита да го анексира и да започват дейностите по него.  Реконструкцията на булеварда обаче ще съвпадне със затварянето на Бетонния мост, като надлез „ Родопи “ и Кукленско шосе се чака да поемат огромна част от трафика.

Изглежда ремонтът на Кукленско шосе ще бъде за сметка на Рогошко шосе. В финансовите разноски няма средства за булеварда в регион „ Северен “, който е в отчайващо състояние  и се очакваше дейностите по самото трасе да стартира тази година.

Единствената нова улица, която ще стартира през тази година е построяването на ул. „ Георги Странски “, за която са заделени 1,3 млн. лв..

Спортните обекти са друго огромно перо. В цялата финансова стратегия са заложени 18 млн. лв. за басейн „ Младост “, а за стадионите на Локомотив и Ботев има надлежно 12 млн. лв. и 6 млн. лв., които не са усвоени. Двата обекта са в листата на обектите, които чакат финансиране в размер 74 млн. лв. от държавния бюджет.  За спортния комплекс край езиковите гимназии има 3,4 млн. лв., само че за спортните зали в регион „ Западен “ не са планувани пари.

12 млн. лв. ще получи „ Тея инвест “ за парка от 67 дка край Братската могила, като обектът е включен в финансовите разноски. Няколко плана за детски градини и ясли, които са стартирали към този момент също са в това перо.

От огромните планове – нов мост над река Марица, връзката сред „ Тракия “ и „ Южен “ през жп линиите, продължението на бул. „ Северен “ и други, имат сред 20 000 и 100 000 лв., които евентуално са за планиране.

Освен тези разноски се чакат пари от държавния бюджет за ул. „ Славянска “, ул. „ Генерал Колев “, нова връзка в ЖР „ Тракия “ сред А10 и А12, кино „ Космос “ и Форум Север и Юг.

Районните кметове ще имат към 800 000 лв. за поправки и други планове. Те въпреки всичко може да получат целево средства за по-големи техни планове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР