123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на

...
123-ма са общо кръводарителите, които дариха кръв по време на
Коментари Харесай

123-ма са кръводарителите в кампанията Усмихни сърце

123-ма са общо кръводарителите, които подариха кръв по време на благотворителната кръводарителска акция “Усмихни сърце “ на МБАЛ – Пазарджик, отдадена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков. Акцията започва на рождения ден на Георги-10 октомври и завърши на имения ден на Ангел-8 ноември. Това оповестиха от лечебното заведение.

„ Загубихме Георги и Ангел прекомерно млади, само че ще продължим да помним техните усмивки и добрина, а тази добра самодейност е и нашата поддръжка към техните фамилии. Искаме да им вдъхнем кураж и да им кажем, че децата им няма да бъдат забравени и ще не престават да ни сплотяват за положителни каузи “, обявиха уредниците на акцията „ Усмихни сърце “.

" Изразяваме своята сърдечна признателност към всички донори, които направиха тази кръводарителска акция толкоз сполучлива. Вие сте нашите герои от всички кръвни групи, които подариха част от себе си, с цел да оказват помощ на хора в потребност. Специални благодарности на всички младежи и всички 18-годишни девойки и момчета, които не се опасяваха да дарят и станаха част от акцията. Благодарим и на екипа на Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик за отличната организация на процеса по кръводаряване. Важно е да отбележим, че не всеки може да подарява кръв, само че благодарим и на тези, които пробваха, само че заради здравословни аргументи бяха върнати, както и на всички съпричастни с нашата акция.

Тази акция ни сподели, че макар болката от загубата на обичаните хора, даже да ни е мъчно и тъжно, можем да опазим сърцата си топли, светли и преливащи от обич, от която да дадем на някой различен. Гордеем се с всички наши кръводарители и се надяваме техният акт на добрина да служи като ентусиазъм за другите хора ", споделят от болничното заведение.

Седем кръводарители подариха кръв в последния ден от акцията „ Усмихни сърце “. Теодора Йовчева подари за първи път и избра да го направи навръх рождения си ден. Заедно с нея кръводари и брачният партньор й, Йордан, който подарява за четвърти път. Детската учителка Поля Попова също поддържа акцията, дарявайки кръв за повторно. Тя желае да даде добър образец и на децата.

„ Преди две години ни трябваше кръв за непосредствен човек. Беше доста мъчно да намерим кръводарители. Дори желаех да платя на някой, само че тогава две 18- годишни деца ни предложиха непринудено помощ. И от този момент съм споделила, че всяка година ще пристигам. Дарих през месец януари, само че взех решение и в този момент да поддържа акцията. Аз съм от Паталеница, откъдето е и едно от момчетата, на които е отдадена кампанията-Георги “, показа Поля след кръводаряването.

„ Доброто съществува и би трябвало да имаме вяра в него. Трябва да вършим положително. Наближава Денят на добротата и желая да покажа, че в действителност съществуват положителни хора “, добави младата учителка.

Величко Денков подари кръв за 13-ти път. С присъединяване си в акцията той показва и своята поддръжка към фамилията на Ангел, с което са доста близки. Величко призна, че продължава да тъгува за загубата му и е мъчно да приказва, само че счита кръводаряването за доста добра идея и съгласно него акцията би трябвало да продължи по-дълго.

Атанас Христосков подари за повторно. Той е непринуден кръводарител. Не държи да знае на кой тъкмо ще помогне, за него е значимо да избави със своята кръв най-малко един човек.

За повторно кръводари и Милен Йорданов от Ветрен. Разбирайки, че благотворителната акция е отдадена на две млади момчета, взема решение да е съпричастен към самодейността.

„ Отдавна желаех да поддържа благотворителна акция и взех решение да е „ Усмихни сърце “. Важно е да си оказваме помощ един на различен. Трябва да сме една сплотена страна, с цел да може да съумяваме и да оставим неприятните неща в предишното. Не би трябвало да си вредим, а да си оказваме помощ “, моли Милен.

Главният счетоводител на МБАЛ-Пазарджик Елена Костадинова от дълго време желае да стане кръводарител. Успя да го направи в последния ден на благотворителната акция.

„ Винаги съм се възхищавала на хората, които подаряват, само че самата аз нямах храброст до момента да дам кръв. Виждайки, какъв брой доста хора поддържаха акцията, и аз получих смелостта, която ми беше нужна, с цел да дойда в Кръвна банка. Като родител също поддържам двете фамилии, които са изгубили децата си. Тяхната загуба е страшна, а кръводаряването се убедих към този момент, че не е, а е благородно. Нека го създадем! “, прикани Елена Костадинова.

В края на акцията две от кръводарителките, присъединили се в нея, подариха диспенсър за вода на Кръвна банка.

„ Много е значимо, когато кръводаряваме, а и по-късно да пием повече течности и това е една от аргументите да дарим този уред, с цел да могат да се поддържат даряващите. Правим го и за работещите в отделението, които към този момент одобряваме като другари. Ръка, която дава не обеднява “, обявиха Славка Джуканова и Панка Стоянова, откакто направиха своето подаяние.

123-ма са кръводарителите, които в миналия месец подариха кръв по време на благотворителната кръводарителска акция “Усмихни сърце “, отдадена на Георги Арнаудов и Ангел Здравков.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР