123,8 млн. лв. ще струват изборите за парламент и президент

...
123,8 млн. лв. ще струват изборите за парламент и президент
Коментари Харесай

Изборите ще струват на хазната 123.8 млн. лв.

123,8 млн. лева ще костват изборите за парламент и президент на 14 ноември. В сумата е включен и възможен балатож при президентската борба седмица по-късно. Това излиза наяве от признатата от кабинета план-сметка за двойния избор, оповестиха от " Дондуков " 1. Министрите са взели решението неприсъствено.

" Със свое разпореждане държавното управление утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 година Средствата в нея са в размер на 123,8 млн. лв., като общите разноски са разпределени за два тура на изборите, поради допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура. Съгласно член 18, алинея 2 от Изборния кодекс разноските по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по призната от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната изборна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден ", оповестяват от Министерския съвет.

Оттам показват, че при нужда, след подписване на контракт за доставка на спомагателни профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване с конфигуриран прибавен и систематичен програмен продукт, ще бъдат обезпечени нужните спомагателни разноски за задачата по бюджета на Централната изборна комисия. При взимане на решение от страна на Централната изборна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в изборните секции, държавното управление има подготвеност да обезпечи нужните за задачата спомагателни средства.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР