1206 ученици, като 1006 от тях в София, не са

...
1206 ученици, като 1006 от тях в София, не са
Коментари Харесай

1206 ученици не са приети след първо класиране за прием в 8 клас

1206 възпитаници, като 1006 от тях в София, не са признати след провелото се първо класиране за банкет в 8 клас . Това заяви на брифинг Ваня Станчева, старши специалист в Регионалното ръководство на образованието.

На първият стадий на приема са класирани 9036 възпитаници.

914 са свободните места след първо класиране.

Седмокласниците могат да ревизират къде са признати, като вкарат входящ номер и код за достъп на интернет адреса: http://priem.mon.bg

Сайтът обаче сега е недосегаем. Приетите възпитаници в първия стадий на класирането ще се записват в гимназиите до 16 юли, в това число.

Тези възпитаници, които желаят да вземат участие във второто класиране, би трябвало да подадат заявление до 16 юли в учебното заведение, в което са признати.

Близо 60 000 възпитаници тази година се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. Изпитите служат като вход за кандидатстване в гимназиите в страната, а от тях поради изключителната обстановка с ковид тази година отпадна част от материала.

Обобщените резултати на МОН след тазгодишните изпити демонстрираха, че седмокласниците не четат и изпитват усложнения с книжовно-езиковите правила в българския език. В същото време по-добре се оправят по математика. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР