1200 локомотива с мощност 9000 конски сили и на цена

...
1200 локомотива с мощност 9000 конски сили и на цена
Коментари Харесай

Индия ще пътува с влакове на Siemens за €3 милиарда

1200 локомотива с мощ 9000 конски сили и на цена от €3 милиарда бяха поръчаха Индийските железници от софтуерния гигант Siemens Mobility. Германската компания се ангажира и с 35 години цялостна сервизна поддръжка. Това е най-голямата поръчка за локомотиви в историята на концерна и най-голямата поръчка в историята на Siemens - Индия, оповестиха от компанията. Доставките са планувани за интервал от 11 години.

Локомотивите ще се сглобяват във фабриката на Индийските железници в Даход, щата Гуджарат. Поддръжката ще се прави в четири депа, ситуирани във Вишакхапатнам, Райпур, Харагпур и Пуна. Сглобяването и поддръжката на локомотивите ще става взаимно с личния състав на Индийските железници.

Зелена железопътна мрежа

" Siemens поддържа устойчивата промяна на транспортния бранш на Индия, защото страната се стреми да удвои товарния потенциал на своите железници ", съобщи основният изпълнителен шеф на Siemens Роланд Буш.

Той добавя, че новите локомотиви ще оказват помощ на Индия да реализира амбициозната си цел за основаване на най-голямата зелена железопътна мрежа в света. Машините ще спестят повече от 800 милиона тона излъчвания на CO2 през виталния си цикъл.

" Това са най-мощните налични електрически локомотиви и те ще оказват помощ за развиването на товарния превоз по една от най-големите железопътни мрежи в света, защото могат да заменят от 500 000 до 800 000 камиона през виталния си цикъл. Тази историческа поръчка подсигурява уговорката на Индийските железници за реализиране на 100% електрификация на железопътния трафик в страната ", разяснява Михаел Петер - основен изпълнителен шеф на Siemens Mobility.

Електрическите локомотиви ще се употребяват за товарен транспорт 

Те са предопределени да теглят товари от 4500 тона при оптималната скорост от 120 км в час. При мощ 9000 конски сили те ще бъдат едни от най-мощните товарни локомотиви в света. Освен това ще бъдат оборудвани с усъвършенствани системи за задвижване, които също ще се създават във фабриките на Siemens Mobility в Индия.

Компанията ще употребява платформата Railigent, с цел да обезпечи най-висока наличност и качество.

Индия има една от най-големите железопътни транспортни и логистични мрежи в света, употребявани всекидневно от 24 милиона пасажери допълнително от 22 000 влака. Освен това държавното управление на Индия възнамерява да усили каузи на товарния жп превоз до 40-45% от сегашните почти 27%.

Втората по величина страна в света е една от дребното страни с съвсем изцяло електрифицирана железопътна мрежа. Като един от най-бързо разрастващите се пазари за жп превоз в света, страната има ясни цели за резистентност и софтуерно развиване.

Индийските железници и индийското държавно управление поеха ангажимент да влагат в най-съвременни артикули, с цел да доближат чисти нулеви излъчвания на CO2 до 2030 година Настоящият план е доказателство за това. Като софтуерен водач, Siemens Mobility също е зает да дава решения от международна класа, с цел да помогне за трансформирането на железниците в Индия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР