1200 лева награда са обещани на всеки полицай, който даде

...
1200 лева награда са обещани на всеки полицай, който даде
Коментари Харесай

Като в Дивия запад! В ОД МВР -Пловдив обещават по 1200 лв. на полицай, дал сигнал за купуване на гласове

1200 лв. премия са обещани на всеки служител на реда, който даде сигнал за покупка на гласове за идните парламентарни избори, научи TrafficNews. Новината е била обявена през днешния ден сутринта персонално от шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив ст. Комисар Васил Костадинов. До персоналния състав тя е достигнала не през писмена заповед /както това е редно да се случва/, а посредством конферентни диалози с началниците на районните ръководства в града и региона, които са проведенина високоговорител, с цел да могат инструкциите да доближат до всеки служител на реда. 
Прочетете още
Подобна „ иновация “ се ползва за първи път в историята на Министерство на вътрешните работи и се посреща със смесени усеща от чиновниците на реда. Някои към този момент търсят метод да получат наградата, която се равнява на една заплата, а други считат, че сходни практики са извънредно нездравословни за министерството.

„ Все едно тук е Дивия запад, а ние сме някакви ловци на глави. Това може да се трансформира в „ лов на вещици “ “ разяснява служител на реда с дълъг стаж в системата. Стандартната процедура е да се награждават чиновниците, чиито триумфи са безспорни – подали информация или провели сполучлива акция. Това става с отчет до шефа на съответната дирекця до министъра на вътрешните работи, който издава заповед за премия.

В случая обаче премията е авансово оповестена и би трябвало да се проработи. Според извършения инструктаж, премията ще се дава единствено след осъществена интервенция и реализирани резултати, само че това надалеч не значи, че може да вършат инспекции на хора, които в следствие да се окажат набедени. А и в България към момента презумпцията за непорочност е годна и резултат би трябвало да значи наказан за съответното закононарушение.

„ По същата логичност могат да бъдат оповестени награди за наркодилъри, дрога, стопански закононарушения, а за какво не и корумпирани служители. В този случай обаче чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да спрат да получават заплати и обществени придобивки и да работят като наемници “ разяснява различен чиновник на реда.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР