120 самодейци от община Благоевград ще участват в XVI издание

...
120 самодейци от община Благоевград ще участват в XVI издание
Коментари Харесай

Ансамбъл „Пирин“, ФГ „Веселина“ и 120 самодейци от Благоевград ще бъдат част от програмата на Пирин пее

120 самодейци от община Благоевград ще вземат участие в XVI издание на "Пирин пее ", което ще се организира на 30 и 31 юли /събота и неделя/ в местността Предел. Участие взимат реализатори от цялата област, а Благоевград ще бъде показан от читалищните дейци от селата Изгрев, Покровник, Падеш, Рилци, Бело поле, Селище, Логодаж, както и от емблемата на Пиринския край Ансамбъл „ Пирин “ и ФГ „ Веселина “ към ЦЛТРДБ.

И в двата съборни дни концертите стартират в 10.00 часа. В неделя от 11.00 часа ще бъде осъществен церемониален обред по полагане на венци пред паметника на Илинденско-Преображенското въстание в прохода Предел.

В заключителния концерт на 31 юли на огромната сцена ще излязат емблематичните реализатори от Ансамбъл „ Пирин “ и възпитаниците на ФГ „ Веселина “ към Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград. Концертът стартира в 12.30 часа.

В "Пирин пее " 2022 ще се изявят над 1500 участници. Тази година събитието минава под патронажа на президента на Р България Румен Радев. Концертите ще се осъществят на 3 подиуми плюс една огромна сцена, Участие в събитието взимат всички общини от област Благоевград.

За двата дни на фолклорния събор "Пирин пее " в събота и неделя придвижването на леки и лекотоварни коли ще бъде спряно в 7:00 часа на 30 юли по път II-19 в региона на осъществяване на събора в местността Предел. Преминаването ще се реализира по обходен маршрут.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР