120 са постъпилите сигнали за провалени екскурзии след като туроператорът

...
120 са постъпилите сигнали за провалени екскурзии след като туроператорът
Коментари Харесай

Изплащането на обезщетения за клиенти на „София тур и Холидей“ ще се забави

120 са постъпилите сигнали за провалени екскурзии откакто туроператорът " София тур и Холидей " заяви, че изпада в неплатежоспособност. От Министерството на туризма предизвестиха, че изплащането на компенсациите ще се забави, защото към момента не е открита връзка със притежателите на компанията.

Туроператорът не е изпратил информация до министерството и застрахователя за подписаните контракти с клиентите си и за неговите контрагенти, каквито са условията на Закона за туризма.

„ Проблемът при такива неточни търговци е обвързван с това, че може да се забави процесът със стартирането на процедурата по погашение, тъй като би трябвало да се види дали лимитът на застраховката ще покрие претенциите. Това на този стадий няма по какъв начин да бъде открито, “ сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

Обезщетения ще бъдат изплащани на клиентите, увери Орлин Пенев, шеф на застрахователна компания Алианц.

„ Обезщетението не е на правилото „ първи по ред, първи по право “ до привършване на лимита на застраховка. Трябва да се съберат всички искове и тогава да бъдат разпределени съразмерно по размера, на който на всеки кой колкото е платил “, изясни Пенев.

До момента с управлението на туроператора не може да се откри връзка.

„ Собственикът изрично не може да бъде открит. Той е сръбски жител. Ние сме алармирали и способените органи “, заяви Ангелкова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР