120 души са потърсили помощ в спешната ни болница "Пирогов"

...
120 души са потърсили помощ в спешната ни болница "Пирогов"
Коментари Харесай

120 потрошени на леда в „Пирогов“

120 души са потърсили помощ в незабавната ни болница "Пирогов " при рухване на леда в София.

Към ортопедията на УМБАЛ "Св. Анна " са се обърнали над 40 души. В травматологията на "Света Анна " през днешния ден са признати 2 пъти повече пациенти от нормално.

"Най-чести са в региона на глезенната. лакетна и раменни стави. Имаме и фрактури в региона на тазобедрената става ", изясни доктор Александър Илиев от Клиниката по "Ортопедия и травматология " в болничното заведение пред Българска национална телевизия.

92 снегорина чистят София

Тежко е и дежурството за травматолозите от незабавния кабинет на "Пирогов ". „ Сериозно предизвикателство беше за сътрудниците. Отвори се още един кабинет - незабавен, през който разделихме потока. Така че да може обслужен по-бързо и да не се чака толкоз дълго време “, разяснява шефът на УМБАЛСМ "Пирогов " проф Асен Балтов.

Тротоарите към публични здания и лечебни заведения, спирките на градския превоз и подлезите са почистени, настояват от общината. „ Задължение на всички притежатели или ползватели на частни парцели или на търговки обекти е да почистват сами територията пред своето жилище или пред комерсиалния обект “, изясни Марияна Иванова от Столичния инспекторат.

Санкциите за нарушителите са от 10 до 50 лв.. Заради прогнозите за минусови температури в утринните часове на следващия ден лекарите поучават да не излизаме, в случай че не е неотложно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР