120 българи, сред които има деца и бременни жени, бедстват

...
120 българи, сред които има деца и бременни жени, бедстват
Коментари Харесай

120 българи бедстват на летище в Румъния

120 българи, измежду които има деца и бременни дами, бедстват към този момент 15 часа на румънското летище в румънския град Тимишоара. Там кацнали нощес, защото самолетът им от Лондон не могъл да се приземи на пловдивския аеропорт. Полетът се извършва от ирландската компания "Райънеър ".
"Само на дребна част от пасажерите бе обезпечен хотел. Останалите зъзнем на летището в Тимишоара. Вратите са отворени. Минус 10 градуса е. Гладни сме, жадни сме. Нямаме никаква информация ", сподели по телефона един от пасажерите - пловдивчанинът Румен Илиев.
Болшинството от сънародниците ни отказали да бъдат превозени с рейсове до България, откакто ги видели в какво положение са. Били остарели и очукани. Около 40 души решили да рискуват и въпреки всичко се качили на автобус. С тях сега останалите на летището в Тимишоара нямали връзка.
"Свързахме се с българското външно министерство, само че оттова отговорът бе, че ще видят какво ще създадат. Чакаме да стане 8 часа, с цел да отидат чиновниците на "Райънеър " на работа и да опитаме да приказваме с тях. Отникъде нямаме помощ. Намираме се в сериозна обстановка ", съобщи Величка Божерикова от Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР