120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг.

...
120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг.
Коментари Харесай

Митничари осуетиха изпращането на над 200 пратки с наркотици при съвместна акция с DEA

120 000 таблетки, съдържащи разнообразни психотропни субстанции, и 40 кг. кхат бяха открити от митнически чиновници в близо 200 пощенски колета , оповестява Агенция " Митници ".

Задържанията са осъществени в интервала 07-17.06.2022 година в границите на профилирана интервенция против трафика на опиати посредством Darknet и колета " Web Thunder " ", извършена от митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика " в Териториална дирекция Митница София, взаимно с офиса на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA) и под управлението на Софийска градска прокуратура.

В резултат на оперативните дейности е предотвратено изпращането на 198 колета към разнообразни дестинации в чужбина.

Установено е, че наличието на пратките - дребни количества таблетки или наркотични субстанции, е договаряно посредством Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани посредством елементарна услуга от България към получателите им в Съединени американски щати, Европа и Австралия.

Преустановена е активността на едно хранилище за подготовка на колета и на три разнообразни мрежи за трафик на психотропни субстанции посредством пощенски колета към Съединени американски щати, Западна Европа и Австралия. По случаите към този момент са формирани четири досъдебни производства, като следствените дейности не престават. Извършени са голям брой претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови пространства на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от типа на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи разнообразни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните субстанции са прихванати в пратки, а други са открити в депата, готови за експедиция.

Като обвинен е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични субстанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР