120 000 таблетки дрога бяха открити в близо 200 пощенски

...
120 000 таблетки дрога бяха открити в близо 200 пощенски
Коментари Харесай

Спряха близо 200 пощенски пратки с дрога за чужбина

120 000 таблетки дрога бяха открити в близо 200 пощенски колета. Операцията е извършена от чиновници на „ Митница-София”, взаимно с Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати, като по този метод е било предотвратено изпращането им към разнообразни дестинации в чужбина. Подробности за случая за Нова тв даде Стефан Бакалов - шеф на отдел „ Борба с наркотрафика " в Търговско дружество „ Митница - София ".

„ Пощенските колета са били предопределени за експорт от България за Съединени американски щати, Австралия и редица страни от Западна и Северна Европа”, сподели той.

По думите му дрогата е била в дребни пакети, които не би следвало да съдържат рискови субстанции или артикули. „ На външен тип наподобяват на писма. Засечени са в София, Ловеч и други градове у нас”, добави Бакалов.

„ Обикновено наркотрафикантите се договарят с разнообразни клиенти през Darknet платформи. Те считат, че тези покупко-продажби на стават притежание на другите полицейски или митнически служби, само че все пак ние съумяваме да достигнем до подобен вид пазари, с цел да предотвратим трафика”, сподели още началникът на отдел „ Борба с наркотрафика " в Търговско дружество „ Митница - София ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР