120 000 българи ще посрещнат Нова година в чужбина показват

...
120 000 българи ще посрещнат Нова година в чужбина показват
Коментари Харесай

Благоевград в очакване на новата година

120 000 българи ще посрещнат Нова година в чужбина демонстрират данни на института за разбор и оценка в туризма. Най-предпочитани са прилежащите страни, като в Гърция ще честват над 35 000 българи. Хиляди чужденци обаче са избрали да посрещнат новата година в българските курорти като Банско, Добринище, Сандански и Мелник. Чуждестранни туристи има и в хотелските комплекси в Благоевград. Каква ще бъде празничната новогодишна стратегия в града вижте в директното включване на Станислава Христова.

Благоевград

Празничната стратегия в Благоевград ще стартира в 23:00 часа. Тук на централния площад “Георги Измирлиев ” на откритата сцена ще излязат обичани реализатори на македонски национални песни измежду които Иван Гоцев, Мариана Манолева и Стойка Германова.

Специални посетители довечера ще бъдат Лъчезар Кацарски и участниците в Голямото рок междучасие -Музикална академия “Престо ”. Те ще изпълнят за жителите и гостите на Благоевград международно известни рок шлагери.

Организаторите от общината в Благоевград дават обещание и доста изненади и дарове за всички, които ще посрещнат Новата година дружно на площада.

Повече от 5 хиляди български и задгранични туристи пък дойдоха в Сандански за новогодишните празници. От туроператорските компании споделиха,че тази година има повече посетители от прилежащите страни.

През целия ден комерсиалната улица в Сандански бе изпълнена с туристи.В дребните магазини в центъра на града се чуваше повече гръцка,македонска и съветска тирада,отколкото българска. Организирани групи туристи от Гърция влизаха в магазините и търсеха най-вече български артикули.
Българска национална телевизия: Качествена ли е българската стока?
Гост: Много е добра.
Българска национална телевизия: Какво купувате от България?
Гост: Сувенири за дарове.
Други пък са избрали курорта, поради положителното обслужване в хотелите, минералната вода и чистия въздух.

Много хора има, времето е хубаво,магазините са цялостни,харесва ми доста българската кухня.
Венци Арабаджийски: За първи път почиваме в Сандански,ние обичаме спа курортните. Анастасия Василева, притежател на туристическа компания: Хотелите са продадени от средата на октомври за новогодишната нощ,всички са с положителни упования.
От 300 до 1000 лв. на човек,в взаимозависимост от категорията на хотела,са офертите за 3 нощувки с празнична вечеря и обезпечени закуски,като в цената се включва и използването на екстрите,които оферират комплекса.
Георги Митрев, секретар на Сдружението на хотелиерите в Сандански: По-големите хотели имат свои прелестни спа центрове,където гостите на хотелите могат да се насладят на най-различни спа процедури, лечения и ритуали.
В новогодишната нощ в множеството хотелски комплекси в Сандански оферират изтънчено петстепенно меню с богата музикална стратегия.
Георги Митрев: Всеки хотел си има своя празнична стратегия,която с изключение на жива музика включва и най-различни артисти и комици,както и гост-изпълнители. “
От туристическия отрасъл в Сандански споделиха,че към този момент в хотелите са направени резервации за почивните дни до месец февруари,следващата година,като се чака множеството посетители да бъдат български фамилии.

Хубавото слънчево време през днешния ден стана причина доста мъже да изберат в последния ден от годината да ловят риба край река Струма. В следобедните часове десетки риболовци хвърляха въдици в реката край Симитли. Някой особено бяха пристигнали от София и Кюстендил.

Запалените рибари, които през днешния ден бяха край река Струма споделиха че за тях няма значение какъв ден от годината е. Важно е да има свободно време и въдица на разположение.

Хран Гарабет Карагач Лиян: И на сняг и на дъжд, който желае да отиде за риба и това му е занимание желае да е на реката или на водоема няма проблем. Георги Христов: 31-и е, всеки прави баници, какво ли не мерки до момента в който ние избираме тука на природа, слънчевите лъчи и хубавото време ги използваме.
По думите на мъжете, тънкостта в улова на риба е търпението. Трябва обаче и малко шанс.
Иван: Кълве ли през днешния ден повече в сравнение с през другите дни? Не, за разлика от други дни няма слука днеска. Не единствено успокоение [намирам], само че и наслаждение да съм тука. Да излъжеш рибата не е малко. В-с Как се лъже рибата? Като дамите по какъв начин се лъжат, по този начин се лъже и рибата.
Риболовците споделиха че наложително ще опитат шанса си и на следващия ден, 1 януари, и имат вяра, че в случай че имат добър улов в първия ден от 2018-а, по този начин ще им върви и през останалите дни от годината.

И няколко думи за трафика през днешния ден.

След като през вчерашния ден по основен път Е-79 край Благоевград се образуваха големи колони от коли, през днешния ден придвижването беше умерено. Натоварен се чака да бъде трафикът на следващия ден в следобедните часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР