12 варненци ще получат еднократни социални помощи от Община Варна,

...
12 варненци ще получат еднократни социални помощи от Община Варна,
Коментари Харесай

Oтпускат еднократни социални помощи на 12 нуждаещи се варненци

12 варненци ще получат еднократни обществени помощи от Община Варна, реши единомислещо ПК „ Социални действия и жилищна политика “ към локалния парламент.

Средствата варират сред 500 и 800 лв. и се дават за облекчаване на витални и комунално-битови потребности. Общата гласувана сума е в размер на 8 500 лв., като по това перо до края на годината остават 58 800 лв..

Съветниците дадоха също единодушието си да бъдат обезпечени 142 000 лева от общинския бюджет за правене на капиталов план за създаване на три нови обществени центъра. Два от тях ще осигуряват  резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални усложнения. Предвидено е също да се създаде  център за профилирана поддръжка за хора с увреждания и техните фамилии.

Миналия месец локалният парламент даде зелена светлина за кандидатстване на Община Варна по мярката „ Изграждане и съоръжение на нови обществени и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и профилирани обществени услуги за лица с увреждания “. За утвърждение на плановото предложение и подписване на контракт за даване на финансирането от Механизма за възобновяване и резистентност е належащо Община Варна да има утвърден капиталов план с издадено позволение за градеж. Средствата за правене на капиталовия план, за оценка на сходството, както и дължимите такси и разноски за разрешителни документи от съответните способени органи са възстановим разход по процедурата.

Предвижда се новите обществени услуги да бъдат построени върху общински парцел с повърхност от съвсем 6,7 дка в ж. к. „ Възраждане “, IV микрорайон. Определеният бюджет за Варна е на обща стойност малко над 3,87 млн. лв.. Със средствата ще се правят действия по строителство, доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане и организация и ръководство на плановете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР