12-тото издание на The Balkans International Wine Competition гостува в

...
12-тото издание на The Balkans International Wine Competition гостува в
Коментари Харесай

The Balkans International Wine Competition 2023 ще награди най-добрите вина в региона през юни

12-тото издание на „ The Balkans International Wine Competition ” гостува в Румъния, сред 1 и 3 юни, в град Бистрица-Насауд, Трансилвания, а Балканският фестивал на виното, който ще даде опция на всички гости да опитат наградените по време на състезанието виновност, ще се организира още веднъж навън пред НДК в София, България сред 15 и 17 юни 2023 година

През последните години виненият конкурс „ The Balkans International Wine Competition ” надскача районното си значение и притегля от ден на ден участници и мазета отвън Балканските страни. Тази година има рекорден брой на образци от Италия, които намират Балканския винен конгрес за отлична платформа за нахлуване в един от най-големите пазари в Европа, а точно Балканите със своите 82 милиона поданици.



Броят на мострите, участващите в състезанието бележи органически и резистентен растеж, като през последната година виновността, изпратени за присъединяване, са над 1000. В съпоставяне с първото издание на състезанието през 2012 година, това е над 180% растеж на мострите, а броят на избите, които се включват в конкуренцията, е повишен с близо 5 пъти през последните 10 години.

В категорията „ Best of Show ” се състезават виновността от всяка страна поотделно, само че акцентът остава върху Балканските виновност и единствено те могат да се състезават за титли в обособените категории и за гранд трофея за “Най-добро вино на Балканите ”. 

Церемонията по награждаването и церемония вечерята, на която тази година ще участват над 250 посетители, известна като „ Балканските винени Оскари ", ще се състоят на 3 юни в замъка от 17 век Телеки, Трансилвания, където ще се организира и самият конкурс. На церемония вечерята  се връчват трофеите „ Best of Show ” за обособените страни-участнички, а останалите 15 трофея в другите категории ще бъдат оповестени на откриването на Балканският винен фестивал, на 15 юни от 21:00 часа във „ Виненото градче ” пред НДК. Тази година датите на фестивала са от 15 до 17 юни в това число, а билетите към този момент са в продажба - в Eventim, пряк линк и в ePayGo -. 

Най-доброто вино на Балканите ще бъде определено от влиятелно жури от 25 души, което тази година включва 5 носители на купата „ Master of Wine ” и „ Master Sommelier ” от Германия, Съединени американски щати, Англия, Франция, Швейцария и известни винени персони от Балканите и Европа. След състезанието ще бъде проведена комерсиална дегустация в двора на Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, на която са поканени представители на бизнеса, сомелиери, дистрибутори и фенове на виното от целия свят.



Балканският район става обект на все по-голям интерес от страна на международните производители заради своя мащаб от 82 милиона население. „ The Balkans International Wine Competition & Festival ” е платформата, която дава опция на другите страни във винения бизнес – производители, дистрибутори, вносители да се срещнат и да слагат началото на нови търговски взаимоотношения. Всяка година състезанието се организира в друга страна на Балканите, което спомага за популяризирането на съответната страна – фокусът е там, където се организира състезанието. До момента събитието се провеждало в България, Македония, Гърция, Сърбия и тази година гостува в Румъния.



Пордробна информация както за състезанието, фестивала, по този начин и за журито, е налична на уеб страницата на.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР