12-ти поред София прайд се провежда в този час. Тази

...
12-ти поред София прайд се провежда в този час. Тази
Коментари Харесай

Дванадесетият София прайд се провежда под мото Не давай власт на омразата

12-ти подред София прайд се организира в този час. Тази година всеобщото шествие е под мотото " Не давай власт на омразата ". Идеята е да се поддържат човешките права на половите малцинства. Посланици и интернационалните организации поддържаха проявата.

Шествието е многолюдно. Това е спокойно шествие, само че има доста полиция, тъй като през годините са ставали доста произшествия.

Преди 12 години Прайдът стартира като единствено тридесетина души шестват по улиците на София, с цел да се борят за равни права и за приемливост към другите. Те са гонени и замервани с коктейли " Молотов " и тогава да участваш в парада е било същинска храброст.

Днес, над 5000 души вземат участие в шествието, подкрепено от интернационалните организации, както и известни български и интернационалните реализатори.

Често участниците в гей парада са упреквани в прекомерна показност и демонстриране на аморални полезности. Идеята на Прайда обаче не е демонстрирането на друга полова ориентировка, а молба за поддръжка, схващане и приемане.
Симеон Василев, фондация " Глас ": Аз нямам право да сключа брак с колегата ми, в случай че нещо се случи аз нямам право да го наследя, в случай че нещо се случи, аз нямам право да го видя в болница и всички тези права са ни отнети, за които хората не осъзнават, че ЛГБТ-хората нямат достъп до тях.


Пера, пайети, перуки, брокати и мрежести чорапогащници са единствено част от визията на участниците в парада и тази година. А положителното настроени и усмивките са наложителни.
Илиан: Супер е, доста хора на едно място, с доста позитивна сила.Магдалена: Досега просто ме беше боязън да дойда, плюс, че бях дребна и несигурна и доста хора ми говореха, че това не е редно, само че най-после взех решение че съм си себе си и пристигнах.Питър: В Брайтън имаме най-големия прайд в Европа. Целият град стопира и чества. Това е над- донбрият ден в Брайтън!
Победителката от Евровизия- Нета също поддържа парада и насочи послания за мир, обич и съгласие сред всички хора по света, без значение от разликите им.

Нета: Вярвам в митинга с обич. Когато празнуваш и си тук да покажеш, че с горделивост отстояваш позицията, че имаш равни права с всички останали и празнуваш поради това, посланието е- причисли се към това празненство и ме приеми.
Участниците в парада желаеха и да се узаконят гей-браковете.
 Поход в отбрана на обичайното семейство се организира в няколко български града Поход в отбрана на обичайното семейство се организира в няколко български града
Поход в отбрана на обичайното семейство се организира в София и още няколко града в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР