12-те милиона лева за музеите не са изчезнали мистериозно. Това

...
12-те милиона лева за музеите не са изчезнали мистериозно. Това
Коментари Харесай

Атанасов: 12-те милиона лв. за музеите не са изчезнали мистериозно


12-те милиона лв. за музеите не са изчезнали мистериозно. Това съобщи в изявление за предаването „ Лице в лице “ министърът на културата Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

„ Историята не е тайнственост. Всички знаем, че сега не нашето държавно управление диктува всички условия. Кризата е международна и би трябвало да се приоритизират решения, които са извънредно належащи. Обещанието е спазено. Става въпрос за математическа точност “, изясни той.

Атанасов е разговарял с представители на финансовото министерство. Оттам му подсигурили, че всичко ще си пристигна на мястото.

„ На Министерски съвет се гласоподават ужасно доста неща. Неща, които касаят националната ни сигурност, образованието, пандемията. По никакъв метод не желая да подценявам музеите, само че се основава една ненужна, съгласно мен, параноя. Внушава се усещане, че едни пари изчезват. Ще бъдат оповестени “, увери министърът.

Атанасов е удовлетворен и от Плана за възобновяване по перо „ Култура “. „ Проектите за просвета в проекта са механически 2, като има и един спомагателен, който е при Министерство на регионалното развитие. Там ще има поправки на здания, някои от тях ще са здания на изкуството и културни полезности “, разясни той.

Другите два плана са „ Творчески промишлености “ и „ Дигитализация “.

„ За „ Творчески промишлености “ е главно Национален фонд просвета, там сумата е към 80 млн. лева Ако не създадем промяна на този фонд, тези 80 милиона даже не са обезпечени. Вторият - „ Дигитализация “ – там не цялата сума ще е усвоена от културното министерство, към 68 милиона са, по-голямата част е за музеи, галерии и библиотеки. Надявам се, че сътрудниците ще получат по-модерни зали “, уточни Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

Васил Василев води в надпреварата за шеф на Народния спектакъл, разяснява още министърът.

" В момента шеф няма и моя автограф не е комплициран на никое място ", уточни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР