12-те години назад в Министерството на регионалното развитие и благоустройството

...
12-те години назад в Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: За 12 години са построени около 20% от нужните магистрали

" 12-те години обратно в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) съставляват политика без политики и говорене без планове. Това, което се случва и във ВиК бранша, и в пътищата, е едно и също ".

Това съобщи пред БНР служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Той разяснява почналото завършване на втория стадий от строителството на интерконектора Гърция - България:

" Интерконекторът работи с цялостния си потенциал, само че не е приключен като градеж. Ако не го бяхме разделили построяването му на стадии, към този миг нямаше да тече газ по интерконектора, или трябваше да си затворим очите и да въведем обекта в употреба, без да са приключени всички строителни работи.... Пътят към интерконектора би трябвало да бъде приключен, да се завършат и антиерозионните ограничения, с цел да бъде финализиран цялостният план ".

Министър Иван Шишков беше безапелационен, че доизграждането на обекта не съставлява риск за тръбата.

" Входът към България от Европа не е европейски ", сподели арх. Шишков по отношение на построяването на автомагистрала " Европа " и идното и свързване с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

И за Автомагистрала " Хемус " имаше доста говорене, само че нямаше планове, сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството:

" Както беше тръгнало строителството на " Хемус " - нямаше да доживеем да я забележим цяла.... Внасям в Министерски съвет Текст за толерантност, който ще предложа на депутатите да бъде утвърден, с който да можем да регламентираме противозаконното строителство, което страната в границите на 2020-2021 година си е разрешила да строи ".

В България за 12 години са издигнати към 20% от нужните автомагистрали, сподели Шишков, като се базира на изработен от Министерство на регионалното развитие разбор:

" Всички питат има ли пари, а за споделям, че няма планове.... Политиците да помислят дали тунелът под Петрохан и Автомагистрала " Рила " да не бъдат дадени на концесия, с цел да има пари и за обществени действия, а освен за строителство на инфраструктурни обекти.... Всички автомагистрали, които би трябвало да се построят, а това са над 1000 км., би трябвало да помислим за кои от тях ще дадем пари от бюджета на страната и за кои би трябвало да го създадем по различен метод ".

По думите на служебния министър на районното развиване и благоустройството казусът на жителите на Омуртаг е извънредно огромен и заяви, че във вторник, 29 ноември, ще организира среща със " заинтригуваните по случая ".

Програмата за саниране се чака да стартира при започване на декември, заяви още министър Шишков.

Прогнозата на арх. Иван Шишков е строителството на Национална детска болница да стартира при започване на втората половина на 2022 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР