12-те европейски гранда, които обявиха създаването на собствена Суперлига, са

...
12-те европейски гранда, които обявиха създаването на собствена Суперлига, са
Коментари Харесай

Суперлигата отговори: Ще съдим ФИФА и УЕФА

12-те европейски гранда, които оповестиха основаването на лична Суперлига, са уведомили ФИФА и УЕФА, че завеждат правосъдни каузи. Това е реакцията им на опитите на ръководителите на международния и европейски футбол да провалят новия шампионат.

Според организация АП, клубовете са изпратили публични писма до президента на ФИФА Джани Инфантино и ръководителя на УЕФА Александър Чеферин. В своите писмени позиции те удостоверяват, че са получили финансова поддръжка в размер на 3 милиарда евро от разнообразни организации. Както е известно, УЕФА заплаши клубовете от Суперлигата с изключване от националните шампионати и възбрана на футболистите им да играят за националните си тимове.

„ Официалното изказване от УЕФА ни кара да предприемем защитни ограничения, с цел да се предпазим от отрицателната реакция, която освен е противозаконна, само че слага под опасност договорите ни за финансиране. В тази връзка Суперлигата е подала съответните правосъдни тъжби, с цел да обезпечим безпрепятственото осъществяване на шампионата и в сходство с настоящите законодателства “, се твърди в изпратените писма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР