12 страни членки на ЕС, сред които България, искат значително

...
12 страни членки на ЕС, сред които България, искат значително
Коментари Харесай

България е сред 12-те страни срещу таван на цените на газа

12 страни членки на Европейски Съюз, измежду които България, желаят доста понижаване на оферти ценови таван на газа, съобщи " Блумбър " година

Искането е отправено  два дни преди изключителния Съвет „ Енергетика “ в Брюксел, на който страните членки ще се опитат да реализират съглашение по въпроса. Групата разполага с задоволително гласове, с цел да го блокира, в случай че настояванията ѝ не бъдат изпълнени, твърди посланик от Европейски Съюз, поискал анонимност.

Според предлагането на Европейската комисия от ноември корекционният механизъм за пазара на газ ще бъде задействан, когато цената на подписаните предния месец контракти на хъба TTF надвишат 275 евро на мегаватчас и разликата сред международните цени мине 58 евро.

За България идеалният ценови таван е под 200 лв., сподели министърът на енергетиката Росен Христов на предходния Съвет „ Енергетика “. Заедно с България понижаване на тавана желаят още Гърция, Италия, Белгия, Полша, Литва, Латвия, Словакия, Румъния, Хърватия и Словения и Малта. 

На радикално друго мнение са Германия, Нидерландия и Дания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР