12 са регистрираните кандидати за кметове в Благоевград. Сред тях

...
12 са регистрираните кандидати за кметове в Благоевград. Сред тях
Коментари Харесай

Регистрацията приключи: 12 влизат в битката за кметския стол в Благоевград

12 са записаните претенденти за кметове в Благоевград. Сред тях са депутати, някогашни и сегашни съветници, предприемачи, юристи, някогашни кметове, някогашен регионален шеф.
Пръв кандидатурата си разгласи досегашният кмет Илко Стоянов . Той влезе в кметския кабинет преди 2 години, при извършени изключителни избори, откакто кметът Румен Томов загуби поста поради пропуск при регистрацията си. Сега Румен Томов се кандидатира още веднъж. Първоначално съобщи, че излиза за кмет от предприемчив комитет, само че при внасянето на подписката се откри, че към 1000 от подписалите се са дублирани и трябваше бързо да се реагира, с цел да съблюдава периода за регистрация. Така Томов от самостоятелен се записва като кмет, повдигнат от партийна коалиция.
За кмет в конкуренцията се включва още един някогашен кмет - Атанас Камбитов, управлявал сполучливо общината 2 мандата. Камбитов близа в борбата за кметския стол като самостоятелен, повдигнат от респектиращ предприемчив комитет. Бившият регионален шеф и заместител министър на Министерство на регионалното развитие по време на ръководство на служебното държавно управление, Николай Шушков също щурмува като самостоятелен, само че с формалната поддръжка на " Българска социалистическа партия " и " Левицата ".

Продължаваме промяната издигна собствен претендент и това е потвърдено сполучливия юрист Методи Байкушев - общоприет секретар на Националния комитет в България на Международната комерсиална камара и член на комисията, която номинира арбитри по арбитражни каузи пред най-големия трибунал в света.


Участват още: Депутатът Цвета Рангелова , издигната от политическа партия " Възраждане ". Завършва висшето си обучение в Югозападния университет " Неофит Рилски " със компетентност " Право ", от 2001 година Рангелова е юрист.


Депутатът Станислав Богдански , повдигнат от " ИТН ". По специалност е осигурител.

Като самостоятелен претендент в кметската борба влиза и Венелин Трошанов . Той е някогашен заместник-кмет по строителството по време на ръководството на Румен Томов.


За претендент кмет на Благоевград от Национална движение „Симеон Втори" е номиниран заместник-председателят на партията Кирил Габеров . Той е правист по обучение, с доста сериозен опит в структурите на общинската и държавната администрация.
За кметския пост ще се борят още Елена Атанасова от " Партия на Зелените ", някогашна съветничка от Общинския съвет - Благоевград, и Александър Тодоров от Политическа партия " Средна европейска класа.

Атанас Киряков от Политическа партия " Национално придвижване за права и свободи – НДПС " за повторно ще се опитва в кметската конкуренция. Той беше претендент и през 2019

Избира се кмет на кметство в: Бело поле, Бистрица, Бучино, Българчево, Габрово, Горно Хърсово, Делвино, Дренково, Дъбрава, Еленово, Зелендол, Изгрев, Лешко, Логодаж, Марулево, Падеш, Покровник, Рилци, Селище, Церово.

  • 37 претенденти за Кметове на кметства ще вземат участие в изборите
  • кметства с по един претендент:

-Изгрев

-Бистрица

-Бучино

-Делвино

-Дренково

-Еленово

-Зелендол

-Лешко

-Марулево

-Покровник

-Селище

-Логодаж

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР