12 родни таланти (6 юноши и 6 девойки) се класираха

...
12 родни таланти (6 юноши и 6 девойки) се класираха
Коментари Харесай

12 българчета се класираха за втория кръг на турнир в Букурещ

12 родни гении (6 юноши и 6 девойки) се класираха за втория кръг на шампионата за юноши и девойки до 14 години от първа категория на Тенис Европа в румънската столица Букурещ, заяви формалният уебсайт на Българската федерация по тенис. Това е първото присъединяване на шампионат за отбор 2009 от пътуващите тимове във възрастовите групи до 12 година и до 14 година, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през календарната 2023 година Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подкрепя присъединяване на млади надарени състезатели за присъединяване на интернационалните шампионати. През тази година 16 девойки и момчета родени сред 2009 и 2012 година ще бъдат подкрепени за присъединяване на по седем шампионата от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разноски на младите ни гении.

Отбор 2009 година е в състав Калоян Шиков, Александър Толев, Брияна Иванова и Елеонора Тонева с треньор Димо Толев. Освен това на шампионата в Букурещ вземат участие и още от най-хубавите български състезатели в тази възрастова група. Вчера родните тенисисти записаха шест победи от седем мача на сингъл. При юношите Александър Толев разгроми с 6:0, 6:0 Лука Бита от Румъния. Пламен Колев победи с 6:3, 6:3 Рафаел Марин от Румъния. Адриан Христов се наложи с 7:6(2), 7:6(5) над Кодрин Ефремов от Румъния. Борис Борисов отстъпи с 1:6, 6:3, 1:6 Томас Оку от Румъния. Ден по-рано за втория кръг при юношите се класираха Калоян Шиков, Димитър Топчийски и Александър Костадинов.

При девойките Андрея Глушкова победи с 6:1, 6:1 Мария Пулу от Румъния. Никол Нунева отстрани Теодора Петре от Румъния с 6:2, 6:0. Каролина Костова се наложи с 6:4, 6:3 над Андреа Танасе от Румъния.

Ден по-рано за втория кръг при девойките се класираха Брияна Иванова, Елеонора Тонева и Анастасия Бързакова.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР