12 проби са заложени за днешния ден във ВМА от

...
12 проби са заложени за днешния ден във ВМА от
Коментари Харесай

Нови 12 души се изследват за коронавирус у нас

12 проби са заложени за днешния ден във ВМА от новоприети заболели, като много от тях са чужденци. Това съобщи на постоянния брифинг пред ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски – шеф на Военномедицинска академия и ръководител на Националния действен щаб.

„ За направените изселвания за последното денонощие всички са негативни. Осем от пробите са от Варна, а четири - от Бургас. Впечатление прави за много непознати жители – трима от Франция, от Исландия, по един пациент имат от Германия, Румъния и Молдова “, разясни Мутафчийски.

От щаба разясниха и нарасналата заболеваемост от грип Б в страната.

„ От 10 години за първи път следим толкоз ускорено развиване на една втора вълна от вид Б. Досега в никакъв случай не сме имали толкоз огромни области заети с заболели от грип Б. В момента през последната седмица в Националната референтна лаборатория на центъра се потвърдиха 12 пъти повече случая от грип Б, в сравнение с преобладаващия през годината грип Н3. В момента от грип Б боледуват най-вече децата до 14-годишна възраст и младежите в трудоспособна възраст. Затова взимайте ограничения срещу грипа - мити ръце, прилагане на маски и най-важното - отбягване на контакт с заболели хора “, посъветва проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Най-голяма е заболяваемостта в тези области, в които към този момент има оповестена зараза - област Бургас, област Варна и общините в така наречен София - област и Пловдив. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР