12 от 174 определени морски зони от Натура 2000 имат

...
12 от 174 определени морски зони от Натура 2000 имат
Коментари Харесай

Гърция не постига целите си за защита на морската среда

12 от 174 избрани морски зони от „ Натура 2000 ” имат въведени проекти за ръководство
Гърция не реализира задачите си за отбрана на морската среда, като единствено 3,4% от нейните териториални води са под някаква форма на отбрана, съгласно отчет на девет екологични организации, в това число WWF Hellas и Greenpeace, оповестява електронното издание на в..

Въпреки че покриват 18,3% от гръцките води, единствено 12 от 174 избрани морски зони от „ Натура 2000 ” имат въведени проекти за ръководство и доста защитни ограничения са краткотрайни или фрагментирани.

Организациите цитират дефицита на личен състав в Агенцията за естествена околна среда и изменение на климата и закъсненията в завършването на жизненоважни екологични изследвания като основни спънки. Тези проблеми попречват систематичната отбрана и правоприлагането в предпазените морски зони.

Въпреки че финансирането се е подобрило посредством Фонда за възобновяване и постоянни дотации, екологичните организации предизвестяват, че актуалната система е незадоволителна, с цел да извърши уговорката на Гърция за запазване на 30% от своите води.

Докладът приканва за дълготрайно, устойчиво финансиране и по-добро правоприлагане за дейно запазване на морското биоразнообразие на Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР