12 Обектите Т маркет са 64, да края на година

...
12 Обектите Т маркет са 64, да края на година
Коментари Харесай

"Максима България" иска да открие още четири нови магазина в страната

12
Обектите " Т маркет " са 64, да края на година ще бъде открит още един в столицата. Ако Комисия за защита на конкуренцията позволи договорката, ще има и четири нови

© Георги Кожухаров 12 © Юлия Лазарова Още по тематиката
" Максима България " с нов основен действен шеф
2 ное 2017
Осем вериги са с продажби за над 100 млн. лева в България

При 1% растеж на пазара през 2016 година тридесетте най-големи вериги съумяват да реализират 11%
29 сеп 2017 " Максима България " – сдружението, което ръководи магазините " Т маркет ", желае да открие нови обекти в четири магазина на компания " Атанас Пламенов – 2016 ", излиза наяве от уеб страницата на Комисията за защита на конкуренцията. Регулаторът оповестява, че стартира инспекция дали това би довело до централизация на пазара.

Новите обекти

От " Атанас Пламенов – 2016 " - Бургас, отхвърлиха коментар. Компанията е записана през април 2016, само че притежателят й има и други компании - " Атанас Пламенов – 2014 " и " Атанас Пламенов- 2015 ", които се занимават с търговия.

От " Максима България " също не пожелаха да уточнят селищата, в които се намират обектите. По неофициална информация става въпрос за някогашни магазини на Penny в Плевен, Сливен, Ямбол и Карнобат, които ще бъдат отдадени чартърен.

От информация в Имотния указател излиза наяве, че на 19 септември тази година компания " Атанас Пламенов – 2016 " е купила от " Билла недвижимости " ЕООД имот с повърхност 3865 кв. метра и постройка от 1098 кв.м на ул. " Сторгозия " в Плевен. Същия ден парцелите са ипотекирани против заем в Райфайзенбанк, евентуално с цел да се финансира договорката.

Обектът в Сливен е платен на 11 май т.г. отново от " Билла недвижимости " и съставлява постройка за търговия с повърхност 1078 кв.м в кв. " Дружба " и аграрен парцел от 4594 кв.м, върху които е учредена договорна ипотека в Сибанк.

Магазинът в Ямбол става благосъстоятелност на " Атанас Пламенов – 2016 " през септември. Продавач още веднъж е " Билла недвижимости ". Намира се на ул. " Търговска " 85, ситуиран е на 2654 кв. метра и е ипотекиран в Райфайзенбанк.

Търговският обект в Карнобат е благосъстоятелност на " Атанас Пламенов – 2016 " от 25 октомври 2016 година Магазинът се намира в " Промишлена зона-север " и е ситуиран на 1130.9 кв.м повърхност. Продавач е " Рила план " - сдружението, което се занимаваше с продажбата на обектите на Penny след отдръпването на немската верига от България.

64 магазина в 31 града

" Максима България " е част от холдинга Maxima Grupe, който оперира вериги за търговия с бързооборотни артикули в още четири страни - Литва, Латвия, Естония и Полша.

Първият " Т маркет " в България е открит през 2005 година Сега супермаркетите на компанията са 64, ситуирани в 31 града в цялата страна, а чиновниците й са над 1400.

През 2016 година българското сдружение регистрира 22.1% растеж на оборота, който доближава 173 млн. лева, и това е най-големият растеж в границите на групата за предходната година. Откакто е стъпила на българския пазар, компанията регистрира напредък на продажбите, само че работи на загуба – през 2016 година тя е близо 11.7 млн. лева, или съвсем двойно повече от миналата година.

Миналата година " Максима България " откри 14 нови магазина, в които влага 19 млн. лв.. Повечето от тях се намирмат в пространства на отдръпналата се Penny. Компанията нае и няколко обекта от " Магазини Европа " на Христо Ковачки. Дружеството обнови визията и оборудването на шест магазина, а през 2017 реновира още 11.

Най-новият " Т маркет " отвори на 7 ноември в Костинброд. През декември следва разкриване на нов търговски обект в столицата, оповестиха за " Капитал " от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР