12 ноември е крайният срок, в който трябва да се

...
12 ноември е крайният срок, в който трябва да се
Коментари Харесай

Субсидират 310 овощари от Пловдивско за зимните пръскания

12 ноември е крайният период, в който би трябвало да се регистрира активността по схемата " Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния период”.

Общо декларираната повърхност за подкрепяне е в размер на 17 295 хектара. Най-много са претендентите от област Сливен - 567 на брой. От област Пловдив заявки са подали 310 стопани. Също толкоз са и овощарите от област Силистра.

Държавната помощ се дава за закупуване на растителнозащитни артикули, употребявани през есента - в интервала на всеобщ листопад и изгниване на листата. Финансовата поддръжка е в размер до 100 лв. на хектар с Данък добавена стойност. Средствата ще бъдат изплатени до 10 декември.

Схемата има за цел да ограничи оптимално загубите на земеделските стопани от разпространяването на вредители по трайните насаждения. Утвърденият бюджет по нея за актуалната година е в размер на 6 млн. лева и се дава на два стадия. Средствата за първия стадий бяха разплатени напролет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР