12 наши пилоти летят на F-16. Обучават ги в САЩ

...
12 наши пилоти летят на F-16. Обучават ги в САЩ
Коментари Харесай

12 наши пилоти летят на F-16


12 наши водачи летят на F-16. Обучават ги в Съединени американски щати на бойно потребление на изтребителя. 12 наши водачи се образоват сега в Съединени американски щати да летят на изтребител F-16 Block 70.
„ Програмата за подготовка на летателния състав при прекосяване на курса за в началото асимилиране и бойно потребление на изтребителя за България. Тя е ориентирана в началото върху потреблението му по въздушни цели, е обновена. Целта е българските водачи да бъдат сертифицирани за осъществяване и на задания „ въздух – повърхнина “, обявиха от Министерството на защитата пред „ Телеграф “.

 Част от водачите ни, които се образоват в Съединени американски щати
Посолство на САЩ/Фейсбук
Оттам допълниха, че на летище Граф Игнатиево стартира построяването на тренажорен комплекс за F-16 Block 70. В него ще има кабина, безусловно идентична с тази на изтребителя, обградена с 360-градусов купол.

Обучението на водачите ни се състои от разнообразни стадии. Започва с подготовка по британски език, включва обособени модули на самолети Т-6 и Т-38, след което се минава на F-16. Съгласно обновената стратегия всички водачи ще бъдат сертифицирани за осъществяване на задания “въздух-повърхност ”, допълниха от МО.

Освен водачите ще бъдат подготвени и 84 индивида от инженерно-техническия състав, който ще експлоатира F-16 Block 70. 60 души ще минат курсове, провеждани от производителя на самолета (LM Aero), 4 ще бъдат включени в курсове от производителя на мотора (General Electric) и 20 – в курсове, провеждани от Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От инженерно-техническия състав сега във Военновъздушни сили на Съединени американски щати се образоват 10 души, а на четирима образованието е приключено. Предвижда се образованието от Lockheed Martin Aero да стартира в България в края на юли тази година. Основната група следва да замине за практическо образование в Грийнвил, Съединени американски щати, в края на септември.

България ще получи супероборудването за тренажора в Граф Игнатиево по силата на контракта, който сключихме с държавното управление на Съединени американски щати през 2019 година

В постройката ще бъде ситуиран главният тренажор за F-16, който съставлява пълномащабна пилотска кабина на самолета. Интересно ще е, че куполът е 360 градуса и летецът ще „ вижда “ безусловно всичко, което го заобикаля.

На оборудването ще упражняват всички български водачи, които ще летят на аероплан F-16 Block 70.

Комплексът би трябвало да бъде издигнат до края на септември следващата година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР