12 млн. евро! Толкова струва да уволниш треньора си. Ако

...
12 млн. евро! Толкова струва да уволниш треньора си. Ако
Коментари Харесай

Уволнението на Куман струва 12 млн. евро на "Барселона"

12 млн. евро! Толкова коства да уволниш треньора си. Ако си " Барселона ", а единствено до преди часове на тази позиция е бил Роналд Куман.

Нидерландецът беше освободен след загубата на каталунците от " Райо Валекано " и поради слабите резултати от началото на сезона.

Според испанското издание " Ел Паис " точно голямата сума е била причина раздялата сред двете страни да се забави. В последните дни обаче недоволството против Куман от страна на почитателите се ускори. " Барса " е на 9-та позиция в класирането на Примера дивисион, а в Шампионската лига има 1 победа и 2 загуби.

Снимка: Reuters

Въпросните 12 млн. евро съставляват наказателна клауза и заплатата на експерта до приключването му на контракта през юни 2022 година Заплата на Куман за сезон в " Барселона " е 7,2 млн. евро, съгласно испанското издание " Спорт ".

Самото назначение на Куман за треньор преди повече от година струваше на " Барса " 5 млн. евро. Толкова заплатиха от клуба на Футболната федерация на Нидерландия, с цел да може той да разтрогне контракта си като селекционер на националния отбор.

Снимка: Getty Images

Цифрите са много впечатляващи на фона на тежката финансова рецесия при каталунците. За следващ сезон " Барса " регистрира загуба. За сезон 2020/2021 сумата е в размер на 481 млн. евро.

Приходите на отбора от почитател продукти също спаднаха фрапантно, откакто огромната звезда Лионел Меси реши да напусне в посока " Пари Сен Жермен ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР