12 минути бяха необходими на Камен Донев, за да събере

...
12 минути бяха необходими на Камен Донев, за да събере
Коментари Харесай

За директора и мушмулите: Камен Донев с разбиваща ирония за Народния театър

12 минути бяха нужни на Камен Донев, с цел да събере в едно всички страсти от абсурда в Народния спектакъл, трансформирал Храма на Мелпомена в сцена на на ниска цена представление.

Режисьорът беше поканен да разяснява тематиката в ефира на Бтв и още при започване на диалога съумя да шокира и по едно и също време с това да разсмее аудиторията.

„ Целият трептя, нека да мога да завърша изявлението физически, просто доста ми е мъчно “, съобщи Донев.

Той изясни, че е написал собственоръчно писмо с причини в „ поддръжка “ на шефа на Народния Васил Василев.

Всеки ред в текста, който прочете, беше плод на разбиваща подигравка от страна на Донев, прочут с позицията си в поддръжка на уволнения основен режисьор на театъра Александър Морфов.

След писмото, Донев сподели и „ татуировка “ на гърдите си с буквите на шефа Васил Василев – В.В.


Преминавайки към сериозността на въпроса, режисьорът не скри, че е ядосан от случилото се. Обясни, че в действителност би реагирал като Робърт Де Ниро във връзка с Доналд Тръмп. (Припомняме, че през 2018 година артистът излезе на сцената на връчването на премиите „ Тони “ в Канада и напсува тогавашния американски президент под бурните аплодисменти на публиката. Де Ниро използва и още нецензурни избрания по адрес на Тръмп, без да се преценява с общественото събитие, на което си разрешава да го направи).

„ Никога досега не сме виждали такава тежка форма на измекярлък, измеТкяр – от арабски значи прислужник, прислужник. Само че във времето това значение е придобило негативен аспект “, изясни още Камен Донев и акцентира, че шефът просто не се оправя с това, за което е комплициран.

На въпрос за какво в Народния спектакъл има артисти, които обаче го поддържат, Донев отговори, че това е обществена загадка и цитира изявление на Морфов, в което споделя, че те са били купени от шефа посредством покачване на заплатите и бонуси.

„ Един човек да бъде затулен, до момента в който стигне до някое работно място. Всеки крие в себе си някакви демони, в тази ситуация виждаме по какъв начин е паднала една маска, един кариеризъм, безпардонност, безочливост “, добави Донев.

„ Очаквам да ме чуе господин Гълъб Донев, тъй като очевидно другите не желаят. Опитах се да се свържа с министъра на културата, безрезултатно. Явно няма кой да ме чуе. Обръщам се към господин премиера да вземе отношение “, прикани режисьорът.

И още – Донев прикани всички фенове да пуснат по пощата до Народното събрание по една мушмула в поддръжка на Морфов.

Защо тъкмо мушмула? Защото дефинирах шефа като паднала мушмула, неизвестно от кое място, отговори с присъщата си подигравка Камен Донев.

По-рано в ефира на същата медия Александър Морфов разяснява за първи път абсурда с уволнението си. „ Очаквах шефът да използва всичките си номенклатурни сили “, съобщи режисьорът.

Той е решил да даде публичност на казуса, тъй като „ по този начин повече не може да се живее и би трябвало да си осмислим живота “.

Морфов обаче не счита да оспорва дисциплинарното уволняване по правосъден ред. Има доста хора, които застанаха зад идеята, които оферират да ме поддържат, добави още той и прикани:

„ Не се опасявайте, хора, да бъдете свободни, знам, че е тежко, знам, че ще изтърпите доста унижения, обиди, ще останете несъмнено на улицата, само че аз на никого нищо не дължа, аз съм свободен. “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР